01 Şubat 2015 18:54

Meclis, İç Güvenlik Paketi için fazla mesai yapacak

Meclis, İç Güvenlik Paketi için fazla mesai yapacak. AKP, İç Güvenlik Paketi için Genel Kurulu haftalık çalışma günlerinin dışında Cuma ve Cumartesi de çalıştırmayı planlıyor.

Paylaş

Meclis, İç Güvenlik Paketi için fazla mesai yapacak. AKP, İç Güvenlik Paketi için Genel Kurulu haftalık çalışma günlerinin dışında Cuma ve Cumartesi de çalıştırmayı planlıyor. İç Güvenlik Paketi’ne göre; toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde polis boyalı su da kullanabilecek, demir bilye ve sapan bulundurmak kanuna aykırı olacak, yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlar üç yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Vali, lüzumu hâlinde suç faillerinin bulunması için doğrudan emirler verebilecek.

POLİS BOYALI SU DA KULLANABİLECEK

İç Güvenlik Paketi’nin getirdiği düzenlemeler şöyle: “Polis boyalı su da kullanabilecek. Polisin molotof, patlayıcı, yanıcı, benzeri şeyler taşıyanlara yönelik silah kullanmaya yetkisi olacak.
Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, “havai fişek, molotof ve benzeri el yapımı olanlar” ile “demir bilye ve sapan” bulundurmak kanuna aykırı olacak.
Toplantı ve gösteri yürüyüşlerine, bazı örgüt ve topluluklara ait amblem ve işaret taşıyarak veya bu işaret ve amblemleri üzerinde bulunduran üniformayı andırır giysiler giyerek katılanlar ile hükümetin suç saydığı nitelik taşıyan afiş, pankart, döviz, resim, levha, araç ve gereçler taşıyarak veya bu nitelikte sloganlar söyleyerek veya ses cihazları ile yayınlayarak katılanlar altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.
Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, kimliklerini gizlemek amacıyla yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlar üç yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.
Vali, kolluk amir ve memurlarına suçun aydınlatılması ve suç faillerinin bulunması için doğrudan emirler verebilecek.  Vali tarafından alınan ve usulüne göre tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananlar, üç aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Polis meslek yüksekokulları Bakan onayı ile polis meslek eğitim merkezine dönüştürülebilecek.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnternet siteleri tümden mi engellenecek?

SONRAKİ HABER

Türk Metal üyesi yazdı: Grevimiz yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa