01 Şubat 2015 17:05

Lodos, İstanbul'da denizle karayı birleştirdi

Paylaş

İstanbul'da lodos nedeniyle deniz karayla birleşti. Seyir halindeki araçlar su altında kaldı.

Şiddetli lodosun yükselttiği dalgalar, Kadıköy'den Pendik'e kadar uzanan sahil yolunun büyük bölümünü su altında bıraktı. Çok sayıda araç yükselen deniz sularının altında kaldı. Ulaşım tamamen durdu.

İtfaiye ekipleri, Pendik'te su içinde kalan araçları kurtarmak için seferber oldu.

Caddebostan'dan Suadiye'ye kadar uzanan sahil yolunu da su bastı. Araçlarında mahsur kalan vatandaşları itfaiye ekipleri kurtardı. Metrelerce yükseklikteki dev dalgalar dalga kıranı aştı, tekneleri ya batırdı ya da batma noktasına getirdi. Otomobiller de dalgalara teslim oldu.

Akşam saatlerinde şiddetini artıran lodos, yüksekliği birkaç metreyi bulan dalgalara yol açtı. Dalgaların etkisiyle mendirek içerisinde bağlı olan tekneler ya battı ya da batma noktasına geldi. Dalgalar, kıyıda bulunan çok büyük kayaları da sahile doğru sürükledi. Kuvvetli rüzgar bazı ağaçların devrilmesine de neden olurken, denizin kabarması ve dalgalar nedeniyle Caddebostan'dan Suadiye'ye kadar uzanan sahil yolunu su bastı.

Çok sayıda araç su içinde mahsur kalırken, sürücü ve yolcuları itfaiye ekipleri kurtardı.

Su baskını nedeniyle Caddebostan'dan itibaren sahil yolu tamamen trafiğe kapandı.

YOL KISMEN AÇILDI

Yolun sulardan temizlenmesinden sonra, saat 20.15'ten itibaren trafik tek şeritten kontrollü olarak verilmeye başlandı. Ancak yol, Suadiye Oteli'nden sonra çalışmaların sürmesi nedeniyle henüz tamamen açılabilmiş değil.

Ayrıca, yolun kapalı olan bu bölümünde, şiddetli lodosun elektrik hattına zarar vermesi nedeniyle yol aydınlatmasına ait elektrikler de kesik durumda. Arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Suadiye-Bostancı Sahil Yolu'na yayaların girmesine de izin verilmiyor. (DHA)

ŞİLE'DE ORMAN YANGINI

Şile'de, Yeşilvadi Mahallesi'ndeki mezarlık mevkiinde öğleden sonra başlayan orman yangını, şiddetli lodos nedeniyle 3 saatte kontrol altına alınabildi.

Yangın, saat 15.30 sıralarında başladı. İddiaya göre, yol kenarında bulunan bir elektrik direğinden çıkan kıvılcım yangına yol açtı. Şiddetli lodosun da etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı. Yangına, Şile İtfaiyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Ancak şiddetli lodos çalışmaları güçleştirdi. Yenidoğan ve Ömerli İtfaiye müfrezelerinden destek ekiplerin de söndürme çalışmalarına destek vermesiyle, alevler yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı.

İtfaiye ekipleri, yangını söndürdükten sonra soğutma çalışmalarına başladı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

DÖKH yola KJA olarak devam edecek

SONRAKİ HABER

Trakya'da fırtına etkili oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...