01 Şubat 2015 15:27

Termik santrale yürütmeyi durdurma kararı

Osmaniye’de kurulmak istenen Kayalı Enerji Doğalgazlı Termik Santrale verilen lisansın iptali için açtığı dava hakkında Ankara 7. İdare Mahkemesi bilirkişi raporu hazırlanana kadar geri dönülmez zararlar oluşabileceği gerekçesi ile yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Osmaniye

Osmaniye’de kurulmak istenen Kayalı Enerji Doğalgazlı Termik Santrale verilen lisansın iptali için açtığı dava hakkında Ankara 7. İdare Mahkemesi bilirkişi raporu hazırlanana kadar geri dönülmez zararlar oluşabileceği gerekçesi ile yürütmeyi durdurma kararı aldı. Karara göre bilirkişinin raporu hazır olana kadar firma projeyle ilgili tek bir çivi bile çakamayacak. Gazetemize konuşan dosya avukatı İsmail Hakkı Atal, 13'üncü dairenin 2011’de açtıkları davaları uzattığını belirterek termik santrallerle ilgili Doğu Akdeniz’de açtıkları lisans iptal davalarında ilk defa yürütmeyi durdurma kararı verildiğini söyledi.

Gazetemizde haberleştirdiğimiz Diler Termik Santrali ile ilgili Danıştay’ın istediği “Termik santrallerin Mersin, Adana, Hatay bölgesinde çevrede yaratacağı toplam etkiyi gösteren haritayı” EPDK’nin vermemesinden bahseden Atal, bu süreçte firmanın inşaatı bitirerek üretime faaliyete başladığını hatırlattı.

FİRMA TEK BİR ÇİVİ BİLE ÇAKAMAZ

Daha önce ÇED raporlarının iptali için açtıkları davaları kazanmalarına rağmen firmaların parasını bastırıp yeni ÇED raporları alarak  inşaata devam ettiğini dile getiren Atal, lisans iptal davasının daha kapsamlı olduğunu belirterek “Lisans iptal davası açınca ÇED de yaptıramıyor. Firmanın elindeki tüm yetkileri alan bir dava” şeklinde konuştu.

2011'DE AÇTIĞIMIZ DAVA HÂLÂ DEĞERLENDİRİLİYOR

2011’de bölgede bulunan çevre dernekleri adına 8 termik santralle ilgili açılan lisans iptal talebini Danıştay 13üncü daire reddetmişti. Danıştay İdare Davaları Kurulu’na yaptıkları itirazlar üzerine kurulun dosyayı 13üncü daireye iade ederek toplam etki yönünden değerlendirerek karar vermesini istediğini dile getiren Atal, 13üncü dairenin EPDK’den toplam etkiyi gösteren haritayı göndermediğini, bu süreçte firmanın inşaatı bitirdiğini dile getirdi. 2014’te açtıkları davada Ankara 7inci idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyleyen Atal, 2011’de 13üncü dairenin değerlendirmesinin hala sürmesinin dikkat çekici olduğunu ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

EMEP Sultangazi ilçe örgütü Ejot işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

DÖKH yola KJA olarak devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...