01 Şubat 2015 14:55

EMEP Sultangazi ilçe örgütü Ejot işçilerini ziyaret etti

Paylaş

Emek Partisi Sultangazi ilçe örgütü Ejot işçilerine destek ziyaretinde bulundu. Burada konusan EMEP Sultangazi İlçe Örgütü Başkanı Cevdet Öcal, "Sermayenin basını varsa sizin de basınınız var. Hayat TV ve Evrensel Gazetesi en başından beri metal işçisinin yanındadır, olmaya devam edecektir. Her defasında sandık diyen hükümet sizin sandığınızı yok saydı. Patronların çıkarı için sizleri yarı yolda bıraktı. Uluslararası sözleşmelere göre grev haktır. Hayat Televizyonunda yaptığınız yayında bir arkadaşımız 'Elinden silahı alinan asker asker degildir' dedi. Sizin dediğiniz gibi birleşemeyen işçi köledir. Grev hakkı patronların, hükümetlerin verdiği lütuf değildir. İşçilerin kazandığı bir haktır" dedi.

"Bu hakları patronlara kaptırmamak için bedel ödemeye var mıyız" diye soran Öcal'a işçilerin cevabı 'Sonuna kadar varız' oldu.

Konuşmasına devam eden Öcal, "Bu grev basit değildir. Bu tüm iş kollarında çalışan işçi sınıfının grevidir. Önümüzdeki en büyük amaç sınıfın birliğini sağlamaktır" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri: Fabrikaya girsek de mücadele sürecek

SONRAKİ HABER

Termik santrale yürütmeyi durdurma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...