01 Şubat 2015 11:02

Yaşar Kemal'in son sağlık durumu

Tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım ünitesinde tutulan usta yazar Yaşar Kemal'in sağlık durumuna ilişkin bilgi veren doktoru Prof. Dr. Şükrü Öztürk, Kemal'in kronik hastalıklarına bağlı olarak yoğun organ yetersizliğinin olduğunu ifade ederek, ümidin henüz tükenmediğini söyledi.

Paylaş

Çapa'da bulunan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2 haftadır yoğun bakımda tutulan Yazar Yaşar Kemal'in sağlık durumu ile ilgili hastanenin Başhekim Yardımcısı Prof Dr. Şükrü Öztürk açıklama yaptı.

Yaşar Kemal'in yaklaşık 17 gündür İstanbul Tıp Fakültesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğünü belirten Öztürk, “1 Şubat 2015 tarihi itibariyle sağlık durumu şu şekildedir: Altta yatan kronik hastalıklara bağlı olarak, hastanın çoğul organ yetersizliği mevcuttur. Bu nedenle de hastaya yapay solunum tedavisi uygulanmaktadır. Ancak bu sırada izlenen parametrelerde -solunum gibi, kalp atış sayısı gibi izlenen parametreler- kontrol altındadır. Yakın takip ve tedavisi devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

'KÖTÜYE GİTME OLARAK YORUMLAMAYALIM'

Gazetecinin “Daha önce durumu için stabil deniyordu. Bu sefer durumu kötüye gitti diye algılandı. Böyle mi acaba?" sorusu üzerine Öztürk, “Kötüye gitme olarak yorumlamayalım. Bu şekilde bir kelime doğru olmaz. Ancak klinik durumunda bazı parametrelerde bir miktar ağırlaşma olduğunu söyleyebiliriz. Kritik sözcüğü aşamasında değil şu an. Kritik kelimesini kullanacak aşamada değiliz. Ama şunu düşünelim ki yoğun bakımda yatmakta olan ve yapay solunum desteğine ihtiyacı olan bir hastadan bahsediyoruz" şeklinde cevap verdi. 

'ÜMİDİMİZ HENÜZ TÜKENMİŞ DEĞİLDİR'

"İyileşme gösterecek mi? Peki ne düşünüyorsunuz bundan sonrası için?" sorusuna ise Öztürk "Bütün hekimlerimizi, takip eden hem kardiyolog, hem göğüs hastalıkları, hem yoğun bakım hocaları, hekimlerin dileği arzusu da bu yöndedir. Ümidimiz henüz tükenmiş değildir. Bunu söylemek isterim" ifadelerini kullandı.(DHA)

ÖNCEKİ HABER

İmralı görüşmesi ertelendi

SONRAKİ HABER

'AKP karma eğitimi kaldırmak istiyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa