01 Şubat 2015 07:51

Servet babadan oğula, direniş nesilden nesile geçer!

Öz Gıda iş sendikasından istifa ederek DİSK/Gıda-İş sendikasına geçtikleri için işten atılan Ülker işçileri direnişlerinin 97.gününde dayanışma etkinliği düzenledi. Etkinlik Bakırköy Atatürk Yaşam ve Spor merkezinde gerçekleşti.

Paylaş

Eren ERGİNE
Çağdaş ÇAVUŞOĞLU
İstanbul


Öz Gıda-İş sendikasından istifa ederek DİSK/Gıda-İş sendikasına geçtikleri için işten atılan Ülker işçileri direnişlerinin 97.gününde dayanışma etkinliği düzenledi. Etkinlik Bakırköy Atatürk Yaşam ve Spor merkezinde gerçekleşti. 

Etkinliğe, grevde olan Paksan Makina işçileri, direnişte olan Bedaş işçileri, PTT işçileri, Belediye işçileri başta olmak üzere çeşitli iş kollarından işçiler katıldı.Etkinlik alanına taşeron belediye işçileri kitlesel yürüyüş yaparak geldiler.

Etkinliğe HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Emek Partisi yöneticileri, Antikapitalist Müslümanlar, Nakliyat-İş sendikasının yanı sıra akademisyen  Nilgün Tunçcan Ongan ve Sinan Birdal da katıldı.

SESİMİZ SOLUĞUMUZ OLDU!

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan direnişte olan Ülker işçisi Bilal Cansu, kavgalarının insanca bir yaşam mücadelesi olduğunu belirterek. ‘Metal işçilerinin grevi, Danone, Sütaş, Nestle işçilerinin mücadelesi hepimizindir mücadelesidir. İlk gününden beri direnişimizi yalnız bırakmayan, sesimiz soluğumuz olan, ekmeğini bizimle paylaşan Hayat TV ve Evrensel gazetesine teşekkür ederiz’ dedi.

Tabanda birlik mesajlarının verildiği etkinlikte, sendika ayrımı yapmaksızın işçilerin birlikte hareket etmesi gerektiğine sıkça vurgu yapıldı.Cansu da konuşmasında bunu şöyle özetledi; “Birleşince yenilmez olacağımızı bilen patronlar ve onların işbirlikçi sendikaları bizleri bölmek için ellerinden geleni yapıyorlar, dini duygularımızı kullanıyorlar, sağcı solcu diye bölüyorlar, hemşericilik yapıyorlar. Bütün işçilerin bunları bir kenara bırakarak emek ekseninde örgütlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

BAKANLIĞIN VERDİĞİ KARARI TANIMIYORUZ!

Grevleri yasaklanan Paksan Metal işçileri de etkinlikte söz alarak direnişte olan işçilere selam gönderdi. Grevlerinin yasaklanacağını tahmin ettiklerini belirten metal işçileri bakanlığın verdiği bu kararı tanımadıklarını, talepleri kabul edilinceye kadar mücadele edeceklerini söyledi. 

SİZİN MÜCADELENİZ BİRÇOK ARKADAŞINIZIN İŞ GÜVENCESİDİR

İşçilerin ardından söz alan Akademisyen Nilgün Tunçcan Ongan “Direniş çadırında çok şey öğrendik, Ülker patronu direniş çadırının büyümesinden korkuyor bu yüzden işten atmaları durdurdu, sizin mücadeleniz birçok arkadaşınızın iş güvencesidir” diyerek sözlerini tamamladı. 

Ongan'ın ardından söz alan meslektaşı Sinan Birdal “Bizim işimiz öğretmek, ama bugün buraya örgütlenmeyi öğrenmeye geldik” dedi.

GÜCÜMÜZÜ BİRLİĞİMİZİ DAYANIŞMADAN ALIYORUZ

Disk Gıda İş Genel Başkanı Celal Ovat: 41 yıl önceki, Ülker işçilerinden Sabri Ülkere biz büyüğüz diyen işçilere, Metal işçilerine selamlar... Kara, soğuğa, yağmura rağmen direniyoruz, umut çayı demliyoruz. Üretenler mutlu değil, Ülker de hak hukuk mutluluk yok, sendika seçme özgürlüğü yok... 70.yılında mutlu et mutlu ol sloganını söyleyen Ülker patronu 70 yıldır sömürüyor, biz ekmek kavgası verirken onlar kâr peşinde. Biz gücümüzü birliğimizi dayanışmadan alıyoruz. Servet babadan oğula, direniş nesilden nesile geçer.

‘ZIT SENDİKALARIZ AMA BURADAYIZ, BİR ARADAYIZ’ 

Görüşlerini aldığımız işçilerden Avcılar Belediyesi taşeron işçisi Dursun Bektaş kendilerinin de taşerona karşı mücadele ettiğini Ülker işçilerinin fabrika önünde verdiği mücadeleyi desteklediğini belirterek direnişteki işçileri yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Bektaş metal grevine de değinerek grev yasağının geleceğini tahmin ettiklerini, bakanların bu kararı almalarının emekçilere ihanet olduğunu, AKP  hükümetinin ise  hiçbir zaman emekçinin yanında olmadığını, torba yasa diyerek taşeron çalışmayı getirdiğini vurguladı. Bektaş bu yasaklamalara ve taşeron işçiliğine karşı mücadelemizi birleştirmeliyiz diyerek sözlerini tamamladı. 

Belediye iş üyesi Rahime Duman ise ''Zıt sendikalarız ama buradayız, bir aradayız'' diyerek Ülker işçisinin yalnız olmadığını belirtti.

171 gündür Taksim Bedaş önünde direnişte olan DİSK Enerji-Sen üyesi Bayram Alenbay ‘Ülker işçilerinin direnişini destekliyoruz, birçok kez direniş alanında da ziyaret ettik bu mücadeleyi sonuna kadar destekleyeceğiz’ dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

İskoçya'da 400. derbi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır ve Siirt'te gözaltılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...