31 Ocak 2015 15:20

İsrail’den yeni işgal

İsrail’de Benyamin Netanyahu hükümeti, cuma günü Batı Şeria’da 450 yeni yerleşim yerinin inşası için ihale ilanı yayınladı. ABD ve Avrupa Birliği İsrail’i yeni yerleşimler konusunda uyardı.

Paylaş

İsrail’de Benyamin Netanyahu hükümeti, cuma günü Batı Şeria’da 450 yeni yerleşim yerinin inşası için ihale ilanı yayınladı. ABD ve Avrupa Birliği İsrail’i yeni yerleşimler konusunda uyardı.

ABD ve Avrupa Birliğinden bu gelişme sonrası açıklamalar geldi.

El Cezire Türkçe Servisinin haberine göre, ABD yönetimi, İsrail’in bu kararından derin endişe duyduğunu belirtti. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail’in bu adımının İsrail-Filistin barış müzakerelerindeki çabaları boşa çıkartacağını ifade etti.  

 “Böyle bir açıklama onların sadece daha da yalnızlaşmasına yarar.” diyen Earnest,  bu tür ihalelerin iki devletli barış çözümüne zarar vereceğini söyledi.

Öte yandan Avrupa Birliği de İsrail’in yeni yerleşim planından vazgeçmesini istedi. AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogerini adına yapılan açıklamada, “İlan edilen yerleşim ihaleleri uygulanırsa iki devletli çözümün uygulanabilirliğini daha fazla tehlikeye atacaktır. Yerleşimler uluslararası hukukta gayrimeşrudur ve barışa engeldir. İsrail bu kararları geri almalıdır ve böylece yerleşimleri genişletmeye son vermelidir” denildi. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Cenevre’de kamu emekçileri sokaklara döküldü

SONRAKİ HABER

İç güvenlik yasasına karşı #direnözgürlük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa