31 Ocak 2015 15:11

‘Yunanistan AB’den derhal çıkmalı’

Yunanistan Komünist Partisi Yeniden İnşa Örgütü, geçtiğimiz hafta Yunanistan’da gerçekleşen seçimleri değerlendirdi.

Paylaş

Yunanistan Komünist Partisi Yeniden İnşa Örgütü, geçtiğimiz hafta Yunanistan’da gerçekleşen seçimleri değerlendirdi. İnşa Örgütü Yunanistan’da gerçekleşen seçimlerin ne emperyalist bağımlılığı (ekonomik-siyasi-askeri, NATO üsleri vb.) çözeceğini, ne de AB’nin halka karşı politikalarının çözümü olacağını belirtti. Örgüt AB politikalarıyla mücadelenin İşçi sınıfı mücadelesiyle gerçekleşeceğini belirtti. 

Bugün Yunanistan’da halk ve işçi sınıfı son 6 yıldır olduğu durumdan daha kötü durumdadır:

1. Avrupa Komisyonu ve IMF tarafından yıllardır ülkenin mali denetimi baskı altında tutularak emperyalist bağımlılık derinleştirilmiştir. 

2. Genç nesiller büyük bir dış borç bataklığıyla yüz yüzedir.

3. Derin uzun süreli ekonomik konjonktürel kriz, üretimi düşürmüş işletmelerin kapatmasına neden olmuştur. 

4. Kitlesel işsizlik büyük ve hızlı artış göstermiş, genç nüfusun yaklaşık yüzde 65-70’i işsiz kalmış ve büyük bir kısmı da göç etmek zorunda kalmıştır. 

5. İşçiler yoğun sömürü ile karşı karşıya kalmış, maaşlar ve emekli maaşları, sosyal harcamaların (sağlık, eğitim, vs.) kesilmiş, vergilerde büyük artış yaşanmıştır. 

6. Demokratik özgürlükler, derinleşen krizle birlikte sekteye uğramış ve faşist ve Nazi-faşist güçler tehlikeli bir yükselişe geçmiştir. 

Gerçek mücadele ancak geniş sınıf birlikteliklerinin oluşturulması ve yerelde AB ve yerel iş birlikçi politikalarına karşı yoğun sınıf mücadelesi olacaktır. 
İşçi sınıfı kendi çıkarlarını savunmak için AB’ye karşı savaşmak ve sermayenin yerel örgütlerine karşı mücadele etmek zorundadır. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AB ve SYRIZA arasında ipler gerildi

SONRAKİ HABER

Cenevre’de kamu emekçileri sokaklara döküldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...