31 Ocak 2015 12:27

EMEP'ten MESS, Hükümet işbirliğine karşı dayanışma çağrısı

Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Örgütü, Birleşik Metal İş Sendikasının MESS'e bağlı işyerlerinde 29 Ocak'ta başlattığı grevin Bakanlar Kurulu kararıyla ertelenmesini protesto etti.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Örgütü, Birleşik Metal İş Sendikasının MESS'e bağlı işyerlerinde 29 Ocak'ta başlattığı grevin Bakanlar Kurulu kararıyla ertelenmesini protesto etti. 

Sakarya Caddesi’nde toplanan EMEP üyeleri “Sermaye mezara emek iktidara” sloganları attı.
Metal grevinin Bakanlar Kurulu kararıyla ertelenmesi Türkiye’nin birçok yerinde protestolarla karşılandı. EMEP Ankara İl Örgütü de karara tepki gösterdi. “Milli güvenlik değil sermaye güvenliği için grev yasaklandı. İşçi sınıfı yasakları delecek!” yazılı pankart taşıyan EMEP’liler “Gücünüz işçiye yet‘MESS’” dedi. Açıklamayı yapan Ankara İl Başkanı İlke Işık, hükümetin daha önce de metal, cam ve hava iş kolundaki grevleri yasakladığını belirtti. İşçilerin insanca çalışma koşulları ve daha iyi bir ücret istediğini ifade eden Işık, metal işçilerine dayatılan 3 yıllık sözleşmenin de kabul edilemez olduğunu kaydetti. 

‘TÜM İŞÇİ VE EMEKEÇİLER GREVİ SAHİPLENMELİ’

“Her gün iş cinayetlerinde kaybedilen işçiler, cinayete kurban giden kadınlar, kayıt dışı çalıştırılan milyonlar için 12 yıldır caydırıcı yasalar çıkarmazken greve karşı Bakanlar Kurulunu acilen toplayabilmiştir. MESS’in sözleşmesi kabul edilirse üç yıl sonraki ücret bugünün çok daha altına düşecek. Bunun yansıması tüm işçi ve emekçi sınıfına olacaktır” diyen Işık, yasaklanmaya karşı tüm işçi ve emekçilerin, sendikaların bu mücadeleyi sahiplenmesi çağrısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Kadın cinayetleri acilen önlensin

SONRAKİ HABER

Maden ocağında iş kazası: 2 işçi yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...