31 Ocak 2015 12:13

KESK Grev Yasağını Kınadı

KESK Eskişehir Şubeler Platformu hükümetin Birleşik Metal Grevini yasaklamasını gerçekleştirdikleri basın toplantısı ile kınadı.

Paylaş

KESK Eskişehir Şubeler Platformu hükümetin Birleşik Metal Grevini yasaklamasını gerçekleştirdikleri basın toplantısı ile kınadı.

Eğitim Sen Toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve SES Eskişehir Şube Başkanı Yalçın Mutlu, “Hükümet bir kez daha bizleri şaşırtmayarak, emekçilerin karşısında sermayenin yanında olduğunu göstermiştir.” dedi.

Alınan kararın işçilerin hak arama mücadelesinin engellenmesi olduğunu vurgulayan Mutlu, Bakanlar Kurulu’nun işçilerin grevini ‘milli güvenliği bozucu’  olarak değerlendirdiğine dikkat çekti. Bu değerlendirmenin emekçiler ve emekten yana olanlar için hiçbir geçerliliğinin ve hükmünün olmadığını kaydetti. “Evet , metal işçileri ‘birilerinin’ güvenliğini bozmaktadır. İşçilerin birliği, dayanışması, büyük coşku ve kararlılıkla başlattıkları mücadele başta MESS patronları olmak üzere tüm patronları, sermaye sınıfını ve onun temsilcileri olan iktidarın güvenliğini bozmaktadır. İşçileri, emekçileri her türlü kuralsızlıkla, istedikleri gibi kolayca sömürebilecekleri düzenin güvenliği bozulmaktadır” diyen Mutlu,  bu karar ile Bakanlar Kurulu’nun MESS patronlarının yanında olduğunun açıkça ilan ettiğini belirtti. (Eskişehir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Metal grevinin yasaklanması Diyarbakır’da kınandı

SONRAKİ HABER

Kadın cinayetleri acilen önlensin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa