31 Ocak 2015 09:20

Paksan işçilerinden sendika başkanlarına: Ölmek var dönmek yok

MESS dayatmalarına karşı greve çıkan Paksan işçilerinin fabrika önündeki direnişi sürüyor. Bugün toplanacak Birleşik Metal İş Başkanlar Kurulu'na kararlılıklarını iletmek isteyen işçiler Evrensel'e konuştu.

Paylaş

Ümit KARTAL
İstanbul

MESS dayatmalarına karşı greve çıkan Paksan işçilerinin fabrika önündeki direnişi sürüyor. İstanbul Bağcılar'daki Paksan'da işçiler grev yasağına karşı dün gece tam kadro fabrika önünde sabahladı. Bugün toplanacak Birleşik Metal İş Başkanlar Kurulu'na kararlılıklarını iletmek isteyen işçiler Evrensel'e konuştu.

Rıfat Codura (işyeri temsilcisi): 29'unda greve çıkarkenki ruh halimiz aynen devam ediyor. Tüm Paksan işçileri kararlı, en ufak bir moral bozukluğu yok. Dün de toplantımıza tüm işçi arkadaşlarımız katıldı ve o irade birliğini gösterdi. Hiç bir üyemiz dün gece sabaha kadar çadırdan ayrılmadı. Şube başkanımız toplantıya gitmeden önce Paksan işçisi şu mesajı verip gönderdi: Oradan ne karar çıkarsa çıksın, işçi kesinlikle şarteli açmayacak. Sendikamızın grevi kazanmaya yönelik alacağı her kararın arkasında olacağız.

Tahsin Dönmez: Bu yola geri dönmek için ya da esnemek için girmedik. Olası her şeye hazırız. Yasak kararını kesinlikle tanımıyoruz. Başkanlar Kurulu hep bizim fikrimizi alarak buralara geldi. Tek isteğimiz işçinin bu kararlılığını kırmamalı. Bizi yarı yolda bırakmayacaklarına inanıyoruz.

Reşit Özçelik: Tabanın karar sahibi olduğu ilkesi sendikamıza hakim. Buna güvenerek Başkanlar Kuruluna sesleniyorum. Bu yola hep beraber girdik. Umut ediyorum ki beklentimiz yönünde karar çıkar. Bizim beklentimiz sıfır üretim. Hakkımızı alana kadar kesinlikle üretim yapmayacağız. Patrona da çağrım var, işçilerden değil MESS'ten korksun. Sonuçta burayı ayakta tutan MESS değil işçilerdir. MESS'ten ayrılsın gelsin, sözleşme masasına otursun.

Zeynel Güvenç: Sendikamızın merkez yönetim kuruluna selam gönderiyorum. Birleşik Metal işçisi, MESS'e ve işbirlikçilerine bedel ödetmeye hazırdır. Yeter ki, irade birliğimizi koruyalım, sloganlarımızın altını dolduralım. En çok şu sloganı atıyoruz: Ölmek var dönmek yok. Bunu herkes bilsin. Metal işçisinin kaybedeceği hiçbir şey yok.

ÖNCEKİ HABER

Konya’da ‘80 sonrası ilk grev

SONRAKİ HABER

AKP dışında herkes Erdoğan'ın hedefinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...