31 Ocak 2015 05:36

Grev yasağını paralelin iki ucu da görmedi

Birleşik Metal İş üyesi 15 bin metal işçisinin grevinin yasaklanması başta yandaş gazeteler olmak üzere birçok gazetede yer bulamadı.

Paylaş

Birleşik Metal İş üyesi 15 bin metal işçisinin grevinin yasaklanması başta yandaş gazeteler olmak üzere birçok gazetede yer bulamadı.

ERDOĞAN'IN HER SÖZÜNDEN MANŞET ÇIKARANLAR, BU KARARI GÖRMEDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan Bakanlar Kurulu kararıyla, "milli güvenliği bozduğu" gerekçesiyle metal işçilerinin grevini yasaklanmıştı. Erdoğan'ın her cümlesini, attığı her imzayı manşete çıkaran Sabah, Star, Akşam, Türkiye, Yenişafak, Takvim, Akit gibi gazeteler grev yasağın birinci sayfadan görmediler. "Sendika grev sayağına uymuyor" diye iç sayfalarda küçük bir habere yer veren Sabah dışındaki yandaş gazetelerde grev yasağı tek satır bile yer bulamadı. 

CEMAAT'İN 'ÖZGÜR MEDYASI' DA GREV YASAĞINI GÖRMEDİ

Erdoğan ve hükümetle arası bozulduğundan bu yana "özgür medya" tanımını kullanmaya başlayan ve AKP politikalarına muhalif bir yayın çizgisi izleyen Zaman ve Bugün de grev yasağını birinci sayfadan görmedi. İç sayfalarda yer verilen kısa haberler ise konunun derinliğini taşımayan, bilgi yanlışları içeriyor.

YASAĞI BİRİNCİ SAYFADAN GÖRMEYENLER

Paralelin iki yanındaki gazetelerin yanı sıra, Hürriyet, Habertürk, Posta ve Vatan gazeteleri de 15 bin metal işçisinin grevinin yasaklanmasını birinci sayfadan görmeyen gazeteler oldular. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê, direniş müzesi olabilir

SONRAKİ HABER

Grevdeki metal işçilerinden mektup var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...