30 Ocak 2015 08:42

HPG: Kerkük'te IŞİD saldırıları kırıldı

HPG Kerkük ve Maxmur Komutanlığı, dün gece Güney Kerkük cephesinde başlayan IŞİD saldırısının kırıldığını, gerilla ve peşmerge güçlerinin çok sayıda IŞİD'li öldürdüğünü açıkladı.

Paylaş

Güney Kürdistan’da yayın yapan Rojnews ajansına bilgi veren HPG Kerkük ve Maxmur Komutanlığı, gerilla ve peşmerge güçlerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyon ile Mekteb Xalid köyünün IŞİD'den geri alındığını açıkladı.

HPG Kerkük ve Maxmur Komutanlığı'nın verdiği bilgilere göre, IŞİD dün gece Telwerdê, Miryem Beg, Mekteb Xalid köylerine yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Dün geceki saldırı sonrasında Mekteb Xalid ve Telwerdê köyü IŞİD'in eline geçti.

HPG Komutanlığı, “HPG-YJA Star güçlerimiz bu sabah saatlerinde peşmerge kuvvetlerine destek amaçlı Mekteb Xalid köyüne gitti. Peşmerge güçleri ve gerilla güçlerimizin IŞİD'e karşı yürüttüğü saldırılar sonucunda Mekteb Xalid köyü IŞİD'den kurtarıldı. Çatışmalarda 3 gerilla yaralandı” dedi.

HPG ayrıca Telwerdê köyünün halen IŞİD'in elinde olduğunu ve çatışmaların tüm şiddetiyle devam ettiğini bildirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mısır'ın kuzeyinde çatışmalar: En az 26 ölü

SONRAKİ HABER

CHP'li Gök: İç Güvenlik Yasası atom bombasıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...