30 Ocak 2015 07:08

Kobanê'de köy köy temizlik sürüyor

YPG ve YPJ güçlerinin, Kobenê merkezinin IŞİD'den temizlenmesinin ardından süren operasyonları sonucunda, Mumun, Minaz, Çixur, Çolbeg, Şêx Çopan köyleri ile Radyoya Dengê Kobanê istasyonunun bulunduğu alan IŞİD'den temizlenerek özgürleştirildi.

Paylaş

YPG ve YPJ güçleri tarafından başlatılan köyleri özgürleştirme operasyonu sürüyor. Operasyonlar kapsamında kentin batı tarafında kalan 2'nci Mumun, 4 ayrı büyük mahalleden oluşan Minaz köyü ve Çixur, Çolbeg köyleri ile Radyoya Dengi Kobenê binasının bulunduğu istasyon alanı IŞİD'den temizlendi. Şehit Eriş tepesini de çetelerden temizleyen YPG ve YPJ güçleri, özgürleştirilen tepe ile istasyon binasına dev birer TEV-DEM bayrağı dikti. 

Kentin güney doğu kısmında devam eden operasyonlar kısmında ise Şêx Çopan köyü özgürleştirildi. Operasyonlar sonucunda özgürleştirilen köylerde, yüklü miktarda silahın bulunduğu bir cephanelik ile bomba yüklü bir araç ele geçirildi. YPG ve YPJ güçleri özgürleştirdikleri tüm alanlara bayrak dikerek, operasyonlarına devam ediyor. (KOBANÊ)

ÖNCEKİ HABER

Kobaneli çocuklar için eğitim destek ve oyun evi açıldı

SONRAKİ HABER

8 yeni film bu hafta vizyonda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...