30 Ocak 2015 07:00

Kobaneli çocuklar için eğitim destek ve oyun evi açıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, prefabrik konutlara yerleşen Kobanêli ailelerin çocukları için eğitim destek ve oyun evi açtı.

Paylaş

IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırıları sonucu yurtlarını terk ederek önce Suruç, ardından da Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Van'da tahsis edilen prefabrik evlere yerleştirilen Kobanêli ailelerin çocukları için Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, PD-DER, Eğitim Sen, KURDÎ-DER ve MAPER tarafından oyun ve eğitim destek evi açıldı. Özalp yolu üzerinde bulunan prefabrik evlerde açılan oyun ve eğitim destek evi açılışına, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Kobaneli aileler ve çocuklar katıldı. 6-12 yaş arası çocukların tüm eğitim ve diğer masrafları Van Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Haftanın 5 günü eğitimin verileceği kurumda, boş zamanlarda çocukların oyun oynayacağı yerler de yapıldı. 

KOBANÊLİ ÇOCUKLARA SANATSAL DERSLER VERİLECEK 

Önümüzdeki haftadan itibaren eğitime başlayacak olan çocuklar, haftada 5 gün 20 saat eğitim görecek. Bütün eğitimlerini tamamen Kürtçe görecek olan Kobanêli çocuklara ayrıca matematik, resim, müzik, drama, psiko-sosyal destek ve diğer derslerde eğitimler verilecek. Öğrencilerin eğitim materyalleri ve diğer bütün ihtiyaçlarını ise belediye karşılayacak. Sağlıklı beslenme açısından çocuklara belirlenen öğünler doğrultusunda yemek verilecek. 6-12 yaş grubu çocuklardan oluşan Kobanêli öğrencilere eğitsel derslerin yanı sıra sanatsal dersler de verilecek. Bu kapsamda öğrenciler Eğitim Destek Evi'nde müzik, resim, tiyatro gibi kurslar da görecek. 

Eğitim konusunda Eğitim Sen üyeleri tarafından çocuklara eğitimler verilirken, Kobanê'de yaşanan savaşın çocuklar üzerindeki etkiyi kaldırmak için ise PD-DER üyeleri tarafından öğrencilere psikolojik destek verilecek. (Van/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Fırtına bekleniyor; Gökçeada ve Bozcaada'ya 3 gün sefer yok

SONRAKİ HABER

Kobanê'de köy köy temizlik sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa