29 Ocak 2015 17:24

'Grevdeki oğlumu yalnız bırakmaya razı olmadım'

Yücel Boru’da grevin ilk günü işçiler davul zurna eşliğinde grev halayına durdu. Diğer işçilerden farklı olarak işçi Ferhat Lale, greve ailecek gelmiş. Grevci işçilerden Ferhat Lale, annesi, öğretmen abisi ve küçük kardeşleri grev yerine gelmiş.

Paylaş

Halil İMREK 
Dörtyol

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde kurulu Yücel Boru’da grevin ilk günü işçiler davul zurna eşliğinde grev halayına durdu. İlk kez greve çıkan işçiler, coşku ve heyecanı aynı anda yaşadılar. 

Diğer işçilerden farklı olarak işçi Ferhat Lale, greve ailecek gelmiş. Grevci işçilerden Ferhat Lale, annesi, öğretmen abisi ve küçük kardeşleri grev yerine gelmiş. Lale ailesi ile konuştuk. Oğlunu yalnız bırakmaya gönlünün razı olmadığını söyleyen anne Fahriye Lale, bütün annelerin ve işçilerin eşlerinin greve sahip çıkması çağrısında bulundu.

Ferhat Lale Dörtyol Yücel Boru işçisi. Grev günü uykudan uyanıp gelmiş. Gece vardiyasından çıkmış. Yorgun ama ilk kez çıktıkları grevin coşkusunu yaşamak istemiş. Dörtyol Yücel boru 10 yıllık bir fabrika ilk kez grev yaşanıyor. Greve çıkan işçiler hepsi gelmiş fabrika önüne ancak hepsi yalnız gelmiş. Eşi ile ailesiyle gelen pek yok. İlk grev olduğundan işçilerin deney ve tecrübeleri de az. Diğer işçilerden farklı olarak Ferhat Lale annesi ve abisi ile gelmiş. Daha doğrusu annesi grevdeki oğlunu yalnız bırakmamış.

ANNELER VE İŞÇİ EŞLERİ GREVE SAHİP ÇIKSIN

Fahriye Lale, grevdeki oğlunun yanında olduğunu onu yalnız bırakmaya gönlünün el vermediğini söylüyor. Bütün annelerin çocuklarını desteklemesini ve onların yanında olmasını isteyen anne Lale, aynı zamanda işçilerin eşlerinin de grev yerine gelmesini istiyor. Greve çıkan oğlunu desteklediğini söyleyen Fahriye Lale, oğlunun ve arkadaşlarının emeğinin hakkını istediğini söylüyor ve bütün annelere ve işçi eşlerine çağrı yapıyor: gelin grevdeki çocuğunuzun, eşinizin yanında olun grev sadece fabrikada değil eve de yansıyor. 

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

Grevdeki Ferhat’ın abisi Uğur Lale öğretmen.  O da kardeşinin yanında grevi destekliyor.  Birlik olmak gerektiğini söylüyor. Abi Lale, memur, işçi ayrımı yapamadan birleşmeliyiz. Biz öğretmenler de maaşla çalışıyoruz, bizde eziliyoruz. Bütün emeği ile geçineneler birleşirse kazanım olur. Birleşe birleşe kazanacağız

 

ÖNCEKİ HABER

‘Gelsinler bu maaşla 5 çocuk yapsınlar da görelim’

SONRAKİ HABER

Dondurma köylülerinden maden şirketine geçit yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...