29 Ocak 2015 14:05

Kobanê'de yaralanan sivillerden biri yaşamını yitirdi

IŞİD'in Kobanê'nin batı tarafındaki araçların bulunduğu bölgeye attığı havan topları nedeniyle yaralanan sivillerden biri yaşamını yitirdi. Yaralı sayısının 9'a çıktığı saldırıda, 5 sivil Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Paylaş

IŞİD'in hedef aldığı Tilşeir bölgesindeki sivil araçların içinde bulunan yaralı sivillerin sayısı artıyor. Kobanê kent merkezinde ağır yenilgiye uğrayan ve kaçarak köylere sığınan çeteciler, bugün tüm gün boyu sivilleri hedef aldı. Siwedê köyüne yakın bir tepede bulunan sivilleri yaylım ateşine tutarak 1 kişiyi yaralayan çeteciler, hemen akabinde Tilşehir Tepesi'ne yakın bir nokta olan ara bölgedeki araçların içindeki sivillere havanlarla saldırdı. İlk belirlemelere göre, 7 olan yaralı sayısı 9'a çıkarken, Kobanê Hastanesi'ne kaldırılan ve henüz adı öğrenilmeyen 1 sivil yaşamını yitirdi. Yaralılardan 4'ü Kobanê Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, durumu ağır olduğu için Suruç Devlet Hastanesine kaldırılan 5 kişinin de tedavisi devam ediyor. 

Olayın görgü tanıklarından Mihemed Nebo isimli Kobanêli, çetecilerin Minaz Köyü bölgesinden en az 10-15 havan topu attığını, çok sayıda kişinin yaralandığını bir çok kişinin de havanlardan korunmak için araçların altına sığındığını belirtti. (KOBANÊ)

ÖNCEKİ HABER

Kani Beko grevde annesinin ölüm haberini aldı

SONRAKİ HABER

Sorunları çözmek için aday oldular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...