29 Ocak 2015 12:07

Dündar hakkında 'zorla getirilme' kararı

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Can Dündar hakkında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava duruşmasında "Zorla getirilme" kararı verildi.

Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Can Dündar hakkında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava duruşmasında "Zorla getirilme" kararı verildi. 

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Can Dündar hakkında, 18 Temmuz 2014 tarihinde yazdığı köşe yazısında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki görüldü. Can Dündar'ın katılmadığı duruşmada, Dündar'ın avukatı Bülent Utku hazır bulundu. Utku, müvekkilinin yurt dışında bulunduğu için duruşmaya katılmadığını belirtirken, Erdoğan ailesinin avukatı Hatice Özay ise, Dündar'ın cezalandırılmasına karar verilmesini talep etti.

Dündar'ın "zorla getirilmesine" karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı eksik evrakların tamamlanması için 26 Şubat'a erteledi. 

İddianamede, Dündar'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Halk görevinden dolayı alenen hakaret etmek" suçundan 2 sene 4 ay, oğlu Bilal Erdoğan'a da "Alenen hakaret etmek" suçundan 2 yıl 2 aya kadar hapsi isteniyor.

AVRUPA’DAN GÖZLEMCİ

Avrupa Gazeteciler Federasyonu davaya gözlemci gönderdi.

Gazetecilerin ‘gizliliğin ihlali’ ve ‘hakaret’ iddiasıyla yargılandığı davalara Avrupa Gazeteciler Federasyonu gözlemcisi Barry White ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Kuleli de katıldı.

Türkiye’deki basın özgürlüğü ihlallerini kaygıyla izlediklerini kaydeden White, yargılanan gazeteciler ve TGS ile dayanışmayı sürdüreceklerini belirtti. TGS Genel Sekreteri Mustafa Kuleli ise üyelerinin yaptıkları haberlerin medyanın yüz akı olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Moskova görüşmeleri tamamlandı

SONRAKİ HABER

Polisin darp ettiği Belediye Başkanının durumu iyiye gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...