29 Ocak 2015 09:32

Mudanya'da grev ve sınıf kardeşliği

DİSK Birleşik Metal İş’in grev kararı Bursa’nın Mudanya ilçesinde bulunan Prysmian fabrikasında da büyük bir kararlılıkla başladı. Prysmian işçileri, yürüyüş esnasında Türk Metal üyesi Yazaki işçileriyle de kucaklaştı.

Paylaş

DİSK Birleşik Metal İş’in grev kararı Bursa’nın Mudanya ilçesinde bulunan Prysmian fabrikasında da büyük bir kararlılıkla başladı.

Metal işçileri fabrika içinden “Fabrikalar MESS’e mezar olacak” sloganıyla çıktı. Fabrika önünde açıklama yapan Birleşik Metal-İş Şube Başkanı Ayhan Ekinci "42 Fabrika 10 kentte 15 bin metal işçisi MESS patronlarına karşı tarihi bir karar alarak grev demiştir. Grev kararı çıktığı günden itibaren büyük bir kararlılıkla karşılandı ve bugün metal işçisinin sermaye dayatmalarına MESS’e dur deme günüdür” dedi.

Prysmian işçileri fabrikanın çıkış kapısından giriş kapısına sloganlar ve davul zurna eşliğinde yürüdü. Türk-Metal Sendikasına üye Yazaki işyerinde çalışan işçilerin grevi selamlamak için kapıya çıkmak istemesi üzerine Yazaki güvenliği engel olmak istedi. Ancak Yazaki işçileri grev kararını ve Prsymian işçilerini yoğun ilgiyle karşıladı. Grev pankartının fabrika girişine asılmasının ardından işçiler sloganlar ve davul, zurna eşliğinde Mudanya İskele Meydanı’na yürüdü. Grev İskele Meydanı’nda yapılan şenlikle kutlandı. (BursaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Verem meslek hastalığı mı?

SONRAKİ HABER

IŞİD, sınırdaki köylülere ateş açtı, TSK izledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...