29 Ocak 2015 07:43

DEMİSAŞ işçisi kararlı

Eskişehir Bölgesi'nde ilk grev Bilecik'teki DEMİSAŞ döküm fabrikasında başladı. Grev, 12-8 vardiyasından çıkan işçilerin fabrika kapısında bekleyen işçilerle birleşmesi ile başlarken işçiler sık sık 'Direne direne direnişten zafere', 'Gemileri yaptık geri dönüş yok', 'Fabrikalar MESS' e mezar olacak' sloganı attı.

Paylaş

Eylem LODOS
Bilecik

Eskişehir Bölgesi'nde ilk grev Bilecik'teki DEMİSAŞ döküm fabrikasında başladı. Grev, 12-8 vardiyasından çıkan işçilerin fabrika kapısında bekleyen işçilerle birleşmesi ile başlarken işçiler sık sık "Direne direne direnişten zafere", "Gemileri yaptık geri dönüş yok", "Fabrikalar Mess' e mezar olacak" sloganı attı. Greve Kristal-İş Bursa Şubesi temsilcileri,  Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı, SES Eskişehir Şube Başkanı ve KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü Yalçın Mutlu, Eskisehir'deki Birleşik Metal İş'e bağlı fabrikaların temsilcileri, Emek Partisi Eskişehir İl Örgütü,  EHP, KP, HTKP ile Halkevleri de destek verdi.  

'YILMAYACAĞIZ'

Fabrika önünde açıklama yapan Birleşik Metal-İş Eskişehir Şube Başkanı ve DİSK Bölge Temsilcisi Bayram Kavak, 10 kentte, 22 fabrikada 15 Bin metal işçisinin MESS dayatmalarına karşı insanca yaşamak ve çocuklarının geleceği için grevde olduğunu söyledi. MESS'in dayatmalarını kabul etmediklerini belirten Kavak, MESS üyesi işverenlere seslenerek "üye olduğunuz kuruluş, sizi greve sürüklüyor. Metal işçilerinin gerçek temsilcisi olan Birleşik Metal-İş'in sorunları tespit eden ve makul çözüm yolları öneren teklifini hiç dikkate almadan, on binlerce işçiyi ve ailesini yok sayarak isbirlikçisine imzalattığını bize de imzalatacağını zannediyor.  O süreç tamamlandı.  Artık geri dönüş yok.  Önce 29 Ocak'ta sonra 19 Şubat'ta grevdeyiz" dedi. Grev kararının üyeleri ile birlikte alınmış bir karar olduğunu vurgulayan Kavak,  kimsenin başka amaçlarla hareket etmediğini söyledi.  Yılmayacaklarını dile getiren Kavak, "İşbirlikçi ve dayatmacı toplu sözleşme düzenini yıkacağız. Biz haklıyız ve haklı olduğumuz için kazanacağız" diye konuştu.

'İŞÇİ SINIFI BU ÜLKENİN KURTULUŞU'

İşçilere mücadelelerinde başarılar dileyen SES Eskişehir Şube Başkanı Yalçın Mutlu, işçi sınıfının bu ülkenin kurtuluşu olduğunu söyledi. Sendikaların durumunun ortada olduğunu ifade eden Mutlu, "Tek kurtuluş var birleşme ve işçi sınıfının ayağa kalkması" dedi.

'SONUNA KADAR YANIZDAYIZ'

İşçilerin grevini selamlayan  Egitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir,  grevin zamanının çok manidar olduğunu vurguladı.  Yandaşlığın büyüdüğü bu günlerde bu grevin çok önemli olduğunu belirten Demir,  "MESS'in dayatmalarına karşı gidilen bu grev çok önemli ve değerli.  Mücadelenizde sonuna kadar yanınızdayız" dedi. Konuşmalardan sonra işçiler grev pankartını fabrikaya astı. Sonra işçiler hep birlikte grev halayı çekti.

ÖNCEKİ HABER

Japon gazeteciler Akçakale'de

SONRAKİ HABER

Metal grevine aydın ve sanatçılardan da destek geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...