29 Ocak 2015 00:59

Çiğli İşçi Kurultayı grev hazırlıklarını yaptı

İzmir Çiğli’de Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Schneider işçileri de bugün greve çıkıyor. Schneider İşyeri Komitesi ve Çiğli İşçi Kurultayı üyesi farklı iş kollarındaki işçiler, grev hazırlıkları kapsamında Çiğli İşçi Kurultayının çıkardığı bildirileri fabrika önlerinde dağıttı.

Paylaş

Bulut FİLİK
İzmir

İzmir Çiğli’de Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Schneider işçileri de bugün greve çıkıyor.

Schneider İşyeri Komitesi ve Çiğli İşçi Kurultayı üyesi farklı iş kollarındaki işçiler, grev hazırlıkları kapsamında Çiğli İşçi Kurultayının çıkardığı bildirileri fabrika önlerinde dağıttı.

Organize’de vardiya çıkışında bildiri dağıtan işçiler akşam da semtlerde kahve kahve dolaşarak hem grevi anlattı hem de grev için destek ve dayanışma çağrılarında bulundu. İşyerlerinde ve semt kahvelerinde yapılan çağrılara olumlu tepkiler geldi.

Çiğli Belediyesi Şantiyesinde yapılan ziyarette, işyeri baş temsilcisinin çağrısı ile belediye işçileri yemekhanede toplandı. Burada Çiğli İşçi Kurultayı adına konuşan Sedat Sadak, greve çıkma nedenlerini anlattı.

Taşeronlaştırmaya karşı mücadele eden belediye işçilerinin kendilerini anlayacağını söyleyen Sadak, “Buraya dayanışmayı büyütmek için geldik” dedi. Belediye işçileri de grevde metal işçilerinin yanlarında olacaklarını ifade etti.

KAHVELERDE KONUŞMALAR YAPILDI

Belediye Şantiyesinden sonra Harmandalı ve Balatçık Mahallelerindeki kahveleri gezen Kurultay işçileri, grevle dayanışma çağrısında bulundu, 1 Şubat’ta yapılacak “Grev” konulu panelin ilanlarını astı. Kahvelerde konuşma yapan Ümit Bingöl ve Sedat Sadak, kendilerine reva görülen ücret ve çalışma koşullarının tüm işçiler için düşünüldüğünü belirterek, “Bunu geri püskürtmek için greve çıkıyoruz ve sizlerin de bizlerin yanında olacağınızı biliyoruz” dediler. Ayrıca Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu ZF Lemförder, Totomak ve Senkromeç ile Basın-İş’in örgütlü olduğu Amcor fabrikalardan servislerle greve destek için fabrika önüne gelme kararı alındı. İşçiler ayrıca işyerlerinde de grevle dayanışma için bağış kutuları koyacak.

‘GREVİN PARÇASI HALİNE GETİRECEĞİZ’

Amcor İşyeri Baştemsilcisi Yusuf Yörükler ve ZF Lemförder İşyeri Baştemsilcisi Ümit Bingöl de Çiğli İşçi Kurultayı olarak grevin başarıyla sonuçlanması için ellerinden geleni yapacakların belirtti. Grevin kazanılması durumunda sadece 15 bin metal işçisinin değil tüm sınıfının kazanmış olacağını dile getirdi. “Bunun için önce kendi fabrikalarımızdan başlayarak organizedeki tüm fabrikaları bu grevin bir parçası haline getireceğiz. Kurduğumuz ekiplerimizle fabrika fabrika, semtlerde ise kahve kahve dolaşıp hem bu grevi anlatacağız hem de dayanışma içinde olacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

'Onlar başarırsa biz de kazanacağız'

SONRAKİ HABER

İl il, fabrika fabrika grev programı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...