29 Ocak 2015 00:46

Sürgün olmayınca gece vardiyası cezası

Ankara’da sürgüne direnen Tüm Bel-Sen üyeleri, bu kez ihtiyaç olmamasına rağmen gece vardiyasında çalıştırılmaya başlandı.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Otobüs İşletme Daire Başkanlığında memur kadrosunda çalışan emekçiler, günde 3 vardiya sistemiyle çalışmaya başladı. Gece vardiyasına görevlendirilenlerin büyük bir kısmının, yerel seçimlerin ardından sürgün edilen ancak mahkeme kararıyla görev yerlerine dönen KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler olması dikkat çekti.

Yerel seçimlerin ardından Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesinde çalışan ve çoğu Tüm Bel-Sen üyesi 60 kamu emekçisi sürgün edilmişti. Ankara’nın en uzak yerlerinde görevlendirilen emekçiler, açtıkları davayı kazanarak eski görev yerlerine dönmüşlerdi. Ancak belediye emekçileri cezalandırmakta ısrarcı. Bu kez Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığında çalışan 30’a yakın emekçi, fabrika gibi üç vardiyalı sisteme geçirildi.

DPB’DEN İZİN ALINMADI

Tüm Bel-Sen Ankara 1 No’lu Şube Sekreteri Sadrettin Aydemir, böyle bir uygulamanın Devlet Personel Başkanlığından izin alınmadan yapılamayacağını söyledi. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre memur personelin hafta içi saat 08.00 ile 17.00 arasında çalışması gerektiğini belirten Aydemir, sadece günün 24 saati devamlılık gösteren itfaiye, güvenlik gibi işlerde böyle bir düzenlemenin yapılabileceğini kaydetti.

Aydemir, “Arkadaşlarımızın çalıştıkları yerlerde yapacakları söylenen işler için kullanabilecekleri masa, bilgisayar bazı yerlerde oda bile yok” dedi. Bu işyerlerinin de sırasıyla Dikmen, Macunköy, Natoyolu, Akköprü ve Sincan olmak üzere Otobüs İşletme Daire Başkanlığına bağlı 5 bölgede olduğunu aktaran Aydemir, bu uygulamanın belediyeye ekonomik zararının da olduğunu söyledi.

GÖKÇEK VAZGEÇMİYOR

Aydemir, “1994’ten bu yana Melih Gökçek, belediyedeki işçilere ve memurlara başka kurumlara gitmeleri, sendika değiştirmeleri konusunda baskı uyguluyor. İşten atma, mobbing, sürgün gibi birçok uygulama nedeniyle bugüne kadar 12 bin dava açtık ve bir-iki istisna dışında hepsi lehimize sonuçlandı. Bu uygulamanın da hukuk kurumlarından döneceğini bildikleri için encümen kararıyla keyfi olarak başlattılar. Rutinleşen bu baskılara karşı suç duyurusunda bulunacağız, tazminat talebiyle mobbing davası açacağız” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

'Ambargo kalkmadan ABD ile ilişkiler düzelmez'

SONRAKİ HABER

Ölüm geriliminde yaşıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...