28 Ocak 2015 17:58

Lavrov: Suriye’de çözümden çok uzaktayız

Moskova’da Suriye rejimi ile muhalefet arasında düzenlenen çözüm üzerine ortak nokta arama toplantısına katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Suriye’de çözümden uzak olunduğunu söyledi.

Paylaş

Suriye’de savaşın bitirilmesi için başlangıç adımı olarak kabul edilen Moskova görüşmelerinin üçüncü gününde Suriye rejimi ile muhalefet masaya otururken, toplantı sonunda görüşmecilere katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'daki Suriye görüşmelerini değerlendirdi. Katılımın daha tatmin edici boyutta olması için çalışmaların yapılması gerektiğini ifade eden Lavrov, şu anda çözümden uzak olunduğunu belirtti. Suriye’de barışın ancak Suriyelilerce yapılacak görüşmeler ve yakınlaşmalarla sağlanabileceğine dikkat çeken Lavrov, taraflar arasında ulaşılması gereken uzlaşmanın önemine değindi. Suriye'deki durumun normale dönmesi için tarafları zor ve uzun bir sürecin beklediğini belirtti. Lavrov, katılımcılara ve toplantı dışında kalan taraflara uzlaşma çağrısı yaptı. 

Lavrov, Cenevre -1’de oluşturulan çerçevenin korunması gerektiğini vurguladığı konuşmasında, Suriyelilerin en azından terörizme karşı savaşmak konusunda bir araya gelerek güçlerini birleştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Lavrov sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz inanıyoruz ki Suriyeli politikacılar ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin herkesi zorlayan bu ortak terörizm tehdidine karşı savaşmanın, Suriye ulusunun birliğinde anahtar bir rolü olduğu inancını benimsiyor.” (Moskova/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Nihat'ın katledilmesiyle ilgili bir polis tutuklandı

SONRAKİ HABER

Galatasaray zirveyi kaptırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...