28 Ocak 2015 14:11

Perinçek'in AİHM'deki ilk duruşması görüldü

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleri üzerine davalık olduğu İsviçre’nin temyiz başvurusunu dün Strasbourg’da görüştü.

Paylaş

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleri üzerine davalık olduğu İsviçre’nin temyiz başvurusunu dün Strasbourg’da görüştü. Duruşmadaki savunmasına “Mahkemeye güveniyorum” diyerek başlayan Perinçek,  AB’yi de eleştirdi. Davaya müdahil olan Ermenistan’ın hukuk ekibinde yer alan Avukat Amal Alamuddin Clooney ise “1920’de Osmanlı, Sevr Anlaşması’nda katliamların sorumlularını yargı karşısına çıkarma sözü vermişti” diye konuştu. AİHM Büyük Daire, kararını ileri bir tarihte vermek üzere duruşmayı erteledi.

Duruşmayı AKP Milletvekilleri Şaban Dişli, Egemen Bağış; Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Zekeriya Beyaz, Nasuh Mahruki, CHP Milletvekilleri Gülsüm Bilgehan, Haluk Koç, Deniz Baykal, Süheyl Batum da izledi. Ayrıca AİHM önünde 50 civarında Ermeni ve 500’e yakın Türk de gösteri düzenliyor. Polis AİHM önünde ve içinde sıkı güvenlik önlemi aldı. (Fransa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê zaferi ve HDP kongresi

SONRAKİ HABER

Kobanê davasında iki tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...