28 Ocak 2015 11:33

Acile acil hemşire istediler

Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi Acil Servisi’nde uzun bir süredir yaşanan hemşire sayısındaki düşüş, hem sağlık çalışanlarını hem de hastaların sağlığını tehdit eder duruma geldi.

Paylaş

Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi Acil Servisi’nde uzun bir süredir yaşanan hemşire sayısındaki düşüş, hem sağlık çalışanlarını hem de hastaların sağlığını tehdit eder duruma geldi. 

Konu ile ilgili olarak SES İşyeri Temsilciliği’nin Acil Servis önünde düzenlediği basın açıklamasına katılan çok sayıda hemşire, “Köle değil, hemşireyiz” yazılı tişörtler giyerek, “Acil hasta yatış beklemez”, “Triajda hekim istiyoruz”, “Doktor, hemşire, personel yok, angarya çok” yazılı dövizler taşıdı. 
SES İşyeri Temsilcisi Erkan Batman, hemşire sayısının gün geçtikçe azalması ile birlikte birimde çalışan hemşirelerin iş yükünün katlanarak arttığını belirtti. 

Acillere başvurunun bir yılda 120 milyonu geçtiğini belirten Batman, EÜ’nde taleplerin karşılanabilmesi için daha büyük olan yeni acil binasına geçildiğini ancak hemşire sayısının sürekli azaldığını dile getirdi. 

Batman, “Son 6 ayda, acil servise 19 hemşire gelmiş 26 hemşire ayrılmış 4 hemşire ücretsiz izinde 4 hemşire de askerlik görevi için ayrılmıştır. Mevcut sayımız şu an itibariyle eski acil servisin son döneminden daha azdır. Çalışma koşulları biz hemşirelerin hasta odaklı değil iş odaklı çalışmaya sevk etmektedir” dedi. 

Batman, hemşire sayısının arttırılmasını, “artı çalışmak” istemediklerini, güvenli çalışma ortamı ve döner sermayenin tüm çalışanlara en üst limitten verilmesini istediklerini, acil serviste yatış bekleyen hastaların 24 saatten fazla beklemesini istemediklerini vurguladı. 

SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır da, “Sağlık sektörünün ağır ve tehlikeli iş olmasından kaynaklı olarak, hemşirelerin acil olarak fiili hizmet tazminatından faydalandırılmalarını istiyoruz” dedi. “Maliye Bakanlığı bütçe ayırmıyor” söylemlerini inandırıcı bulmadıklarını belirten Çakır, “İnsanca bir sağlık hizmeti vereceksek sayımızın da buna uygun olması gerekiyor” dedi.                

Sağlıkçılar daha sonra Başhekimlik binası önüne yürüdü. Hemşirelere hastalar da destek verdi.(İzmir/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

DİSK’ten dayanışma kararları

SONRAKİ HABER

'Halkların demokratik iktidarını kurmanın zamanı geldi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa