28 Ocak 2015 08:39

EMEP: Metal grevini sahiplenmeye ve dayanışmaya

Emek Partisi (EMEP) yaptığı yazılı açıklamayla 29 Ocak ve 19 Şubat’ta başlayacak olan metal grevlerini sahiplenmeye çağırdı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) yaptığı yazılı açıklamayla 29 Ocak ve 19 Şubat’ta  başlayacak olan metal grevlerini sahiplenmeye çağırdı.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan tarafından yapılan açıklamada, Birleşik Metal İş sendikasının almış olduğu karar doğrultusunda 29 Ocak ve 19 Şubat tarihlerinde başlatılacak grevlerin Türkiye işçi sınıfı, emek hareketi ve demokrasinin işletilmesi açısından kritik bir öneme sahip olduğu vurgulanarak; Bu grev, metal işçilerinin Türk Metal sendikasının imzalamış olduğu 3 yıllık kölelik sözleşmesine itirazıdır.
 
Bu grev, metal işçilerinin, MESS patronlarının kölelik koşullarında çalışma dayatmasına itirazıdır. 
 
Bu grev, metal işçilerinin, hükümetin havayolu, çay ve cam işçilerinde olduğu gibi grev yasaklamalarına itirazıdır. 
 
Bu grev, açlık sınırının bile altında kalan asgari ücrete tüm sınıf ve emekçiler adına bir itirazdır” denildi 
 
Metal işçilerinin grevi,  grev erteleme, fabrika kapatma, fabrika taşıma, işsiz bırakılma tehditlerine karşı sınıfın grev hakkını kullanabilmesinin yolunu açacak bir etki taşıdığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi;

“Sınıf mücadeleleri tarihi, bu tür direniş ve grevlerde patronların/işverenlerin ve örgütlerinin, işçilerin birliğini bozma, ailelerini arama, işçilerin banka borçlarını şantaj konusu yapma, işten atma, fabrikayı kapatma, taşıma tehditleri gibi her türlü oyunlarına sahne olmuştur. Bu greve karşı da MESS patronları dayanışma içerisinde olacaklarının mesajını vermişlerdir”
 
“Emek Partisi olarak, metal işçisinin grevinin önemini ve karşı karşıya kalacağı saldırıları biliyoruz ve destekle yetinmeyip tüm olanaklarımızla bu grevin güçlendirilmesine çaba göstereceğiz” denilen açıklamada sendikalı-sendikasız olduğuna, hangi sendika üyesi olduğuna, hangi işkolunda olduğuna, işçi memur olduğuna bakmaksızın tüm emek ve demokrasi güçlerine bu grevin  parçası olma, destekleme ve dayanışma çağrısı yapıldı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

'IŞİD, Türkiye'den 5 bin araç kaçırdı'

SONRAKİ HABER

İran’dan ABD’ye Kunaytra mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...