28 Ocak 2015 00:54

Baldızak’ta bağım var içinde lağım var

Anteplilerin “Baldızak’ta bağım var, yüreğimde yağım var” deyimiyle sözünü ettiği ve Büyükşehir yasasıyla artık mahalle olan Baldızak’ı AKP’li Şahinbey Belediyesi 8 aydır lağım sularının içinde bıraktı.

Paylaş

İnanç YILDIZ
Antep

Anteplilerin “Baldızak’ta bağım var, yüreğimde yağım var” deyimiyle sözünü ettiği ve Büyükşehir yasasıyla artık mahalle olan Baldızak’ı AKP’li Şahinbey Belediyesi 8 aydır lağım sularının içinde bıraktı. Şahinbey Belediyesi, bu bölgenin yakınında yaptığı ve yerleşime açtığı Mavikent konutlarının kanalizasyon sularını, meyve ağaçlarıyla dolu bağ evlerinin olduğu bu mahalleye akıtıyor.
Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun “Konutların her iki tarafında da geniş bir yeşil alan var. Yeşil alanın yanı sıra okul ve ticari, sosyal alanlar var…” diye tanıttığı Mavikent konutlarına kanalizasyon yapılmadığı ortaya çıktı. Mavikent Konutları’nın kanalizasyon suları yaklaşık 8 aydır Antep’in en eski bağ evlerinin olduğu, çok sayıda meyve ağaçlarının yanı sıra tarımın yapıldığı Baldızak köyüne akıyor olması Baldızaklıları çileden çıkardı. Baldızaklılar, mahallemizin çocuğu dedikleri Tahmazoğlu’na tepki gösterdi.

PİS KOKUDAN DURULMUYOR

Mahallelilerden Kemal Kızılyer, “Mavikent konutları faaliyet geçtikten sonra bizim sular içilmez oldu, kokudan durulmaz oldu buralarda” didi. Tam evinin önünden kanalizasyon suyu geçen Muzaffer Aslan da, “Sürekli kokuyor. Kokudan duramıyoruz. Pis şeyler çıkıyor. Bir an önce bu sorunu çözsünler” dedi.
Şuan oturduğu evinin kentsel dönüşümle yıkılacağını söyleyen Kemal Yenikomşu da, “Evim yıkılırsa, biz de burada oturmayı düşüneceğiz. Ancak burada ki pis sular temizlenmezse buraya da gelemeyeceğiz” diye konuştu.
Mahmut Türkmen,“Mavikent’in kanalizasyon suyu buraya akıyor. Yapacağız dediler. Ama yalan söylüyorlar. Su ilk geldiğinde nerden geldiğine gidip baktım. Özellikle buraya yönlendirilmiş gibi” diye iddia etti. Kanalizasyon suyunun kesilmesini istediklerini dile getiren Türkmen, “Kuyu sularımızın kurtulmasını istiyoruz. Buraya kanal yapsınlar. Bu kadar millet bu pisliği çekmek zorunda mıdır” diye sordu.
Selamet Partisi geleneğinden bu yana başka çizgideki partilere oy vermediğini, bu seçimler de de AKP’ye oy verdiğini aktaran Osman Uncuer, “Ancak bundan sonra AKP’ye oy verip vermeyeceğini düşüneceğim. Burası Antep’e 10 kilometre. Belediye Başkanı’nın kendisi de bu semtli. Babasının, dedesinin buralarda bağları var. Mahallemizin adamı yani. Ama ulaşamıyoruz, yanına bile yaklaşamıyoruz” dedi.
Baldızak’ta yaşanan bu sorunların ve ilgisizliğin nedeninin rant olduğunu düşünenler de var. Vatandaşların bir kısmı, “Buraları bilerek pislik içinde bırakıyorlar ki, insanlar buradan gitsin ve arsalar ucuza kapatılsın” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Şeffaf rant

SONRAKİ HABER

SYRIZA tam olarak nedir ve Avrupa’ya etkisi ne olabilir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...