27 Ocak 2015 18:24

Kobanê zaferi Kocaeli'de kutlandı

Kobanê'nin IŞİD tarafından temizlenmesinin ardından zafer, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde de kutlandı.

Paylaş

Kobanê'nin IŞİD tarafından temizlenmesinin ardından zafer, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde de kutlandı.

Belediye İşhanı önünde HDK Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen eylemde, HDP, EMEP, Gençlik Muhalefeti, Halkevleri gibi birçok siyasi örgütün yanı sıra meslek örgütleri ve sendikalardan da temsilcilerin katılımıyla yürüyüş yapıldı. Yürüyüşün ardından “Kobanê'de düşene, dövüşene bin selam” “Bijî berxwedana Kobanê” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atarak Cumhuriyet Parkı’nda bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması Türkçe ve Kürtçe olarak iki dilde okundu. Türkçe açıklaması HDK adına Hüseyin Erpolat tarafından okundu.

Erpolat, "Ortadoğu’da ve Kürdistan’da gerici çetelere karşı omuz omuza mücadele eden bütün halklara" selam göndererek; “Kobanê düştü, düşüyor söylemini doğuran çetelere verilen silahlar, halkların görkemli mücadelesi karşısında birer birer düştü, düşüyor. Zafer özgür bir yaşam uğruna direnenlerin olacaktır” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kosova'da 6 saat süren çatışmalarda 56'sı polis 150 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe ile Kayserispor 1-1 berabere kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa