27 Ocak 2015 10:05

EMEP: Gericiliğe karşı geleceği birlikte kuralım

Emek Partisi (EMEP), Kobanê kent merkezinin IŞİD’den temizlenmesini ve Yunanistan seçimlerinde halk cephesi olarak SYRIZA’nın başarısının tüm ezilen sınıf ve halklar için umut olduğu belirtilerek, emperyalist saldırganlığa ve AKP’nin gerici politikalarına karşı demokrasi güçlerine birleşme ve geleceği birlikte inşa çağrısı yaptı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP), Kobanê kent merkezinin IŞİD’den temizlenmesini ve Yunanistan seçimlerinde halk cephesi olarak SYRIZA’nın başarısının tüm ezilen sınıf ve halklar için umut olduğu belirtilerek,  emperyalist saldırganlığa ve AKP’nin gerici politikalarına karşı demokrasi güçlerine birleşme ve geleceği birlikte inşa çağrısı yaptı. 

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nedim Köroğlu’nun yaptığı açıklamada, Yunanistan seçimlerinde halk cephesi olarak SYRIZA’nın başarısı ve Kobanê halkının PYD/YPG önderliğinde 134 günlük direnişin ardından IŞİD çetelerini Kobane kent merkezinden temizlemesi ekmek ve özgürlük kavgası veren tüm ezilen sınıf ve halkların umut ve cesaretini tazelediğini kaydetti. 

Yunanistan işçileri, emekçilerinin AB ve IMF politikalarının yol açtığı ekonomik ve sosyal yıkıma karşı mücadele ettiğini hatırlatan Köroğlu, taleplerini savunan sol koalisyon SYRIZA’yı iktidara taşıyarak tepkisini gösterdiğini kaydetti. 

AB ve ABD’nin yaptığı açıklamalarla Yunanistan’da yeni hükümete ayar vermeye çalıştığına dikkat çeken Köroğlu, “Hiç şüphe duyulmasın ki, Türkiye’nin işçileri, emekçileri ve demokrasi güçleri bu tehdit ve şantaj karşısında sonuna kadar Yunanistan emekçilerinin ve halkının yanında olacaktır” dedi. 

KÜRTLERİN TALEPLERİ KARŞILANMADAN ÇÖZÜM OLMAZ

Kürtlerin taleplerini karşılamayan bir ‘çözüm’ün gerçekçi olmadığını vurgulayan Köroğlu şunları dile getirdi: “Kobane halkının IŞID’i kent merkezinden süpürüp atmasıyla AKP hükümetinin  Rojava oluşumunu IŞİD eliyle tasfiye etme ve zayıflatılmış bir Kürt hareketiyle çözüm sürecini elini güçlendirerek yürütme hevesleri kursaklarında kalmıştır. Dün Kobane düştü düşecek diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuzey Irak’a göndermede bulunarak “Kuzey Suriye’yi kabul etmeyiz” diyerek bu gelişme karşısında duyduğu rahatsızlığı ortaya koymuştur. Kürt halkının taleplerini karşılamayan bir “çözüm süreci”nin gerçekçi olmayacağı Kobane’de ortaya çıkan bu tabloyla bir kere daha görülmüştür.” 

Yunanistan ve Kobanê’de ortaya çıkanın hakları için birleşen ve mücadele eden halkın emperyalist saldırganlığı ve her türlü gericiliği püskürtebileceğinin ortaya koyduğunu ifade eden Köroğlu, şu çağrıyı yaptı: “Yunanistan ve Kobane halkının başarılarını kutlarken  bu vesileyle emperyalist saldırganlığa ve AKP hükümetinin gerici politikalarına karşı tüm emek ve demokrasi güçlerini bir kere daha birleşmeye ve geleceği birlikte inşa etmeye çağırıyoruz.” (İstanbulEVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'i uçaklar bombaladı

SONRAKİ HABER

KCK: Kobanê dünya halklarının zaferidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...