27 Ocak 2015 04:34

Metal işçileriyle dayanışma kararı aldık

Merhaba evrensel okurları. Sizlerle ilimiz Kayseri’de pazar günü yapmış olduğumuz, İşçi Kurultay Komitesinin toplantısını paylaşmak istiyoruz.

Paylaş

İşçi Kurultay Komitesi
Kayseri

Merhaba evrensel okurları. Sizlerle ilimiz Kayseri’de pazar günü yapmış olduğumuz, İşçi Kurultay Komitesinin toplantısını paylaşmak istiyoruz.

İşçi Kurultay Komitesi olarak 29 Ocak Perşembe günü tüm Türkiye’de greve çıkacak 15 bin metal işçilerini konuştuk. Komite toplantımızı 12 işyerinden 20 arkadaşımızla gerçekleştirdik. Patron örgütü olan MESS ile Türk Metal ve Çelik-İş arasında imzalanan toplusözleşmenin 150 bin metal işçisi için bir ihanet sözleşmesi olduğunu konuştuk. Türk Metal ve Çelik-İş sendikalarının bu sözleşmeye imza atarak metal işçilerinin kendilerine daha da keskin bir tavır almasına sebep olacağını da söyledik. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve diğer sanayi bölgelerinde çalışan başta metal işçilerine ve diğer iş kollarında çalışan işçilere ulaşmamız gerektiğini ortaya koyduk.  Birleşik Metal-İş’in grevinin hem patron örgütü MESS ve hem de Türk Metal gibi bir sendikaya karşı mücadelenin grevidir dedik. Birleşik Metal-İş’in grev kararının tüm işçileri ilgilendirdiği ve işçiler için tarihe geçecek bir grev olması gerektiğini söyledik. Bu grevin başarılı sonuçlanması için biz işçilerin başta kendi işyerlerimizden başlayarak bu grevi anlattığımız ve grevle dayanışmaya çağırdığımız da ancak 15 bin metal işçisinin zafere ulaşması kolaylaşır. 

Türk Metal’in imzaladığı 3 yıllık sözleşmenin işçiler için zamları konuşmada bile 3 yılda bir olacağı da söylendi toplantıda. Hükümetin açıkladığı büyüme rakamlarının işçiler için bir büyüme olmadığını, gün geçtikçe işçilerin daha da küçülmesinde görmenin mümkün olduğunu dile getirdik. Patronların ise tam tersine her geçen gün ekonomilerinin büyüdüğünü görmek mümkündür. Ülkemizde patronlarla hükümetin iş birliği yaptığını görebiliriz. Çünkü hükümetin aslında bir sermaye hükümeti olduğu ortadayken biz işçilerin tam da bu metal grevi zamanında birleşmemiz gerektiği ortada. Bu nedenle grevin aslında işçiler için bir örgütlenme aracı olduğu ve bir araya gelmenin daha kolay olduğunu ifade ettik toplantıda. Toplantımızda İşçi Kurultay Komitesi olarak Kayseri’de metal işçileriyle dayanışma toplantısı örgütlememiz gerektiği sonucu çıktı. Metal işçileriyle dayanışma toplantısına işyerlerinden küçük toplantılar örgütleyerek başlamamız gerektiğini de söyledik. Metal işçilerinin grevini Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde ve işçi mahallelerinde anlatmak için çalışmalar yapma kararı aldık. İşçiler olarak mahallelerde ve fabrika önlerin bildiri dağıtma kararını da aldık.   Bunun üzerine de 8 Şubat’ta hem metal işçileriyle dayanışma için bir basın açıklaması ve sonrasında da bir toplantı yapmayı kararlaştırdık. 

ÖNCEKİ HABER

Bu grev hepimizin!

SONRAKİ HABER

İSDEMİR’de dananın kuyruğu kopacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa