27 Ocak 2015 04:18

Şimdi güçleri birleştirme zamanı

İzmir’de katıldığı halk buluşmasında konuşan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini belirterek, Gezi ve Kobanê direnişinde ve Soma faciası sonrasında ortaya çıkan birliktelik ve dayanışma ruhu ile yeni bir mücadele dönemi başladığını belirtti.

Paylaş

İzmir’de katıldığı halk buluşmasında konuşan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini belirterek, Gezi ve Kobanê direnişinde ve Soma faciası sonrasında ortaya çıkan birliktelik ve dayanışma ruhu ile yeni bir mücadele dönemi başladığını belirtti. 

AKP İŞÇİ ÖLÜMLERİNDE REKORA İMZA ATTI

Halkların Demokratik Kongresinin (HDK) düzenlediği “İzmir Buluşması” Tepekule Kongre Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Toplantıya, HDK bileşeni partilerin başkan ve yöneticileri, Alevi kurumları, çevre örgütleri gibi çok sayıda kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı. HDK İzmir İl Eş Sözcüsü Dilan Akpolat’ın kısa konuşması ile başlayan toplantıda, demokrasi mücadelesinde yaşamını kaybedenler anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. 
HDP Milletvekili Levent Tüzel, hazirandaki seçimlerin ortak mücadeleyi daha da ileriye taşıyacağını ifade ederek, “Tarihi günlerden geçiyoruz, hem Kürt ulusal mücadelesinin geldiği noktada hem de barış sürecinin olmazsa olmaz bir noktaya gelmesi ile hükümetin oyalama hali kalmaması nedeni ile önemli bir dönemeçteyiz” dedi. 
Meclisten geçen 2015 bütçesinin bir sermaye bütçesi ve halka saldırı bütçesi olduğunu belirten Tüzel, Hükümetin uyguladığı çalışma sistemi ile işçi ölümlerinin 1886 rakamına ulaşarak bir rekora imza attığını belirtti. Tüzel, her bir sayının sadece bir rakam değil aileleri yakan gerçekler olduğunu söyledi. 

AKP’nin, sermaye egemenliğini önüne koymuş olan tek adam, tek parti rejimi ile Türk İslam devleti yaratmak istediğini belirten Tüzel, “Polisin yetkilerini de arttıran özgürlük isteyenleri yok etmek isteyen yasaları Mecliste duruyor. AKP, bir din devleti inşa etmek istiyor. Halk hareketlerinin sınıf mücadelelerinin bastırılması için zorbalığa despotluğa daha çok ihtiyaç duyuyor” dedi. 

‘DAHA GENİŞ BİR CEPHE ÖRMENİN TAM DA ZAMANI’

AKP’nin savaşçı politikasından çok geniş bir kesimin rahatsız olduğunu belirten Tüzel, Gezi direnişinde ortaya çıkan Gezi, Soma ve 6-7 Ekim direnişinde ortaya çıkan dayanışmanın birleşme isteğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Tüzel, AKP’nin yok saydığı tüm ezilen kesimleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. “Ülkede hem özgürlükleri hem de emek mücadelesini büyütmek isteyen hem de bu gidişatı durdurmak isteyen her kesimle birlikte daha geniş bir cephe örmek için şimdi tam zamanı” diyen Tüzel, HDP’nin bu anlamda AKP’yi durduracak tek güç olacağını vurguladı. Türkiye’nin tarihi bir süreçte olduğunu belirten Tüzel, “Mücadeleyi büyütmenin tam zamanı. İnkara ve ayrımcılığa karşı HDK’yi genişleterek, birlikte mücadele ederek bu makus kaderi değiştirebilecek gücü yaratabiliriz” dedi. 

MAHALLE MAHALLE, SOKAK SOKAK

Tüzel’den sonra konuşan HDK Genel Meclis Üyesi Ramazan Özbek, İzmir’de HDK fikriyatını yayabilmek ve inşa edebilmek için pilot ilçeler belirlediklerini belirtti. 1. ve 2. bölge olarak ayırdıkları bu ilçelerde mahalle mahalle sokak sokak çalışmaların yürütüldüğünü belirten Özbek şunları söyledi: “Bunu her ilçenin kendi sorunu çerçevesinde bir araya gelip mahalle kendisini nasıl örgütleyecek konusunda imkan ve irade ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Sadece görev verilmiş arkadaşlardan bu işi yapmasını beklersek ortaya zorluk çıkar, bütün buradaki arkadaşların HDK’yi inşa etmek için çaba harcaması gerekir.” 

Büyük salonun dolması üzerine ek salonun açıldığı toplantıda, Yunanistan’da yapılan seçimler hatırlatılarak SYRİZA’ya selam gönderildi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah için yas ilan edilmesi de alkışlarla protesto edildi. Halk buluşmasına katılan kurum temsilcileri önerilerini iletti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öykünün kent ile dağ arasındaki serüveni

SONRAKİ HABER

Mısır'da neler oluyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...