27 Ocak 2015 04:02

Sarısülük ailesi ikinci kez hakim karşısına çıkacak

Ankara’da Gezi eylemleri sırasında İşçi Ethem Sarısülük’ü öldüren Polis Ahmet Şahbaz’ın kendisini darbettikleri iddiasıyla Sarısülük ailesi hakkında açtığı davanın ikinci duruşması bugün görülecek

Paylaş

Ankara’da Gezi eylemleri sırasında İşçi Ethem Sarısülük’ü öldüren Polis Ahmet Şahbaz’ın kendisini darbettikleri iddiasıyla Sarısülük ailesi hakkında açtığı davanın ikinci duruşması bugün görülecek.

7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Polis Ahmet Şahbaz, Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı, kardeşleri Cem, İkrar ve Mustafa Sarısülük hakkında duruşmada darbedildiği iddiasıyla dava açmıştı. Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşması bugün görülecek.

İlk duruşmada Sarısülük ailesinin savunmaları alınmıştı. Ethem’in ağabeyi Mustafa Sarısülük ifadesinde, “Aslında bizler mağduruz. Ama bu devletin adalet sisteminin çürümüşlüğünün göstergesi olarak bizler sanık olduk. Mağdur olan bizlere devlet sopası gösterildi. Bizlerle dalga geçer gibi, acılarımızla alay edercesine, yüzlerce polisi salona dolduran mahkeme heyeti suçludur. Bunlara emir veren idare suçludur” demişti. Yargılandığı davada yüzünü gizlemesi tartışma yaratan Ahmet Şahbaz, Sarısülük ailesinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında da telekonferans yöntemiyle ifade vermişti. Sarısülük ailesi ve avukatları Ahmet Şahbaz’ın görüntüsünü ilk kez net olarak bu duruşmada görmüştü. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Gücümüze güvenmeyi öğreneceğiz’

SONRAKİ HABER

Savcıya başka mağdura başka rapor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...