27 Ocak 2015 03:52

Paksan işçisi greve hazır

Birleşik Metal-İş Sendikasının aldığı karar gereği 29 Ocak’ta greve çıkacak fabrikalardan biri de İstanbul Bağcılar’daki Paksan Makine. Paksan Makine’de işçiler, yaptıkları toplantılar ve vardiya değişimlerindeki eylemlerle greve hazırlanıyor

Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikasının aldığı karar gereği 29 Ocak’ta greve çıkacak fabrikalardan biri de İstanbul Bağcılar’daki Paksan Makine. Paksan Makine’de işçiler, yaptıkları toplantılar ve vardiya değişimlerindeki eylemlerle greve hazırlanıyor. Grev günü yaklaştıkça kararlılıkları artan işçiler MESS’e öfkelerini “İşçi ekmek derdinde, MESS’in çok da derdinde”, “MESS MESS şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganlarıyla dile getiriyor. 

Grev öncesinde görüşlerini aldığımız Birleşik Metal-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Yılmaz Bayram, grevlerinin 1980 sonrasında itibarsızlaştırılmaya çalışılan sendikaların, irili ufaklı devam eden tüm direnişlerin sesi olacağını belirtti. Metal iş kolunda on yılların en büyük grevinin gerçekleşeceğini ifade eden Bayram, “Taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma ve düşük ücretler kıskacında yaşam mücadelesi veren tüm emekçilerin hesaplaşma günü” diye konuştu. Bayram emekten yana tüm kesimlerin destek vermesi gerektiğini söyledi. 
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sınırlar içindeki özgürlük

SONRAKİ HABER

E-devlet şifremizi alınca nerede çalıştığımızı öğrendik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...