26 Ocak 2015 14:43

Kayak merkezindeki kar perdesine çarpan üniversiteli hayatını kaybetti

Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde suni kar püskürtme direğinin etrafına koruyucu olarak sarılan minderi söküp üzerinde kayan Atatürk Üniversitesi öğrencisi kar perdesine çarparak vefat etti.

Paylaş

Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde suni kar püskürtme direğinin etrafına koruyucu olarak sarılan minderi söküp üzerinde kayan Atatürk Üniversitesi öğrencisi kar perdesine çarparak vefat etti.

Kaza, Palandöken Kayak Merkezi'nde Dedeman Oteli arkasındaki A Telesiyeji 10 Numaralı Pist'te meydana geldi. Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde tekniker olarak çalışan ve aynı zamanda Veteriner Fakültesi'nde okuyan Mehmet Akif Koyuncu, 4 arkadaşı ile birlikte Palandöken'e çıktı. Gece geç saatlerde ay ışığının altında kaymak isteyen gençler, kayak pistlerine suni kar yağdıran direklerin çevresine çarpmalara karşı koruyucu olarak sarılan güvenlik minderleri söktü.

Bu minderlerin üzerinde kaymaya başlayan gençler, komisyon kararı ile kapalı bulunan ve işaretlerle girilmesi yasaklanan bölgeye girdi. Arkadaşlarından birini arkasına alarak minderin üzerinde hızla kaymaya başlayan Mehmet Akif Koyuncu, pistin sol tarafındaki tahtadan yapılan kar perdesine çarptı. Koyuncu ağır yaralandı, arkasında bulunan arkadaşına ise bir şey olmadı.

Koyuncu'nun arkadaşları '156 Alo Jandarma' hattını arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine giden Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timleri Mehmet Akif Koyuncu'yu kar motosikletli sedyeye alarak indirdi ve ambulansa nakletti. Kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm çabalarına karşın Koyuncu kurtarılamadı. Koyuncu'nun ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Jandarma Mehmet Akif Koyuncu'nun ölümü ile ilgili olarak arkadaşları S.Ç., N.Y., F.A. ve Ş.Y.'nin ifadesini aldı. Arkadaşları eğlenmek için çıktıkları dağda minderi sökerek kaymaya başladıklarını ve talihsiz kazanın meydana geldiğini söyledi. (Erzurum/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

İspanya'da Yunanistan'a ait F-16 düştü: 10 ölü

SONRAKİ HABER

Kobanê zaferi dünya basınında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...