26 Ocak 2015 13:20

Serdaroğlu: MESS’ten ayrılın sözleşme imzalayın

KESK, DİSK, TTOB ve TMMOB’den metal grevine tam destek geldi. Konfederasyon ve meslek örgütlerinin başkanları Birleşik Metal-İş’i ziyaret ederek 29 Ocak’ta başlayacak grevin arkasında olacaklarını dile getirdi.

Paylaş

KESK, DİSK, TTOB ve TMMOB’den metal grevine tam destek geldi. Konfederasyon ve meslek örgütlerinin başkanları Birleşik Metal-İş’i ziyaret ederek 29 Ocak’ta başlayacak grevin arkasında olacaklarını dile getirdi. Ziyarette konuşan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, patronlara “MESS’ten ayrılın gelin sözleşme imzalayın” çağrısında bulundu.

Ziyarete DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK’e bağlı sendikaların genel başkanları, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve KESK’e bağlı sendikaların genel başkanları, TTB Merkez Konsey Başkanı Bayazıt İlhan ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı katıldı.  

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, enflasyona dayalı 3 yıllık sözleşmeye karşı olduklarını belirterek, grevi sınıf mücadelesi olarak gördüklerini söyledi. Metal grevini çalışma hayatının Gezi direnişi olarak gördüklerini ifade eden Serdaroğlu, “Yeni bir Kavel direnişi yaratmak istiyoruz” dedi. Serdaroğlu, patronlara da şu çağrıyı yaptı: “Fabrikalar şu an yoğun iş temposuyla çalışıyor. Grevi kaldıramazlar. Gelin MESS’ten ayrılın. MESS dayatmalarından vazgeçin. Bizimle sözleşme imzalayın. Siz azınlıksınız gibi demokratik olmayan bir tutumdan vazgeçin.”

DİSK Genel Başkanı Kani Beko “Metal işçilerinin ekonomik, demokratik, sosyal ve siyasal haklarını kazanması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Sermaye sahiplerinin arkasında hükümeti ve sarı sendikaları görüyoruz. Birleşik Metal-İş’in arkasında ise DİSK, KESK, TMMOB ve TTB gibi emek dostu sendikalar var” diye konuştu.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

KESK Başkanı Lami Özgen, hükümetin yürüttüğü politikaların işçilerin ve emekçilerin alın terini gasbettiğini söyledi. “Biz kamu emekçileri nasıl enflasyona karşı yüzde 3’lük zamma mahkum ediliyorsak işçiler de aynı şekilde açlık sınırının altındaki asgari ücrete mahkum ediliyor” diyen Özgen, kamu emekçilerinin metal grevini kendi sorumluluğu olarak gördüğünü belirtti. Özgen, KESK’e bağlı sendikaların bütün iş kollarında metal işçileriyle dayanışma içerisinde olacağını dile getirdi.

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, metal işçilerinin yanında greve çıkacak mühendislerimize “Metal işçilerinin çadırlarında olun, işçilerle halaya durun ve grevin her boyutunda tam bir dayanışma gösterin” çağrısında bulundu.

TTB Genel Başkanı Bayazıt İlhan da “Kendilerine dayatılan yoksulluk ücretine karşı yapacakları grevin sadece metal işçileri için değil öğretmen, hemşire, hukuk ve basın gibi farklı mesleklere de örnek olmasını umuyorum. Çünkü iş kolları farklı olsa da aynı çalışma koşulları altında çalıştırılıyorlar. Bu nedenle herkes üstüne düşen görevi yapmalı ve elini taşın altına koymalıdır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gökçek’e bilimsel uyarı ‘suç’ oldu!

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da 5 yılda neler oldu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa