26 Ocak 2015 06:34

Davul zurnalı, tencere tavalı baz istasyonu eylemi

Bursa Yıldırım ilçesi, Esenevler Mahallesi'nde kurulmak istenen baz istasyonuna karşı çıkan mahalle sakinleri davul zurna eşliğinde halay çekip, tencere tavalarla eylem yaptı.

Paylaş

Bursa Yıldırım ilçesi, Esenevler Mahallesi'nde kurulmak istenen baz istasyonuna karşı çıkan mahalle sakinleri davul zurna eşliğinde halay çekip, tencere tavalarla eylem yaptı.

Davul zurna eşliğinde baz istasyonu kurulacak olan binanın bulunduğu sokakta toplanan mahal sakinleri ‘Baz istasyonu istemiyoruz’, ‘Baz yapma boşuna, yıkacağız başına’ pankartları ve dövizler taşıdı. Davul zurna eşliğinde halay çeken vatandaşlar, “Baz istasyonu istemiyoruz”, “Kanser olmak istemiyoruz.”, “Esenevler uyuma sağlığına sahip çık!” şeklinde sloganlar attı.

Çocuk ve kadınların da katıldığı eylemde bazı vatandaşlar ellerine aldıkları tencere tavaları çalarak baz istasyonu kurulmasını protesto etti. Sloganlar eşliğinde Erikli Mahallesinde de kurulan baz istasyonuna kadar yürüyen vatandaşlar, burada da sloganlarla çalışmaları protesto etti. 

Tekrar kendi mahallelerine doğru yürüyüşe geçen vatandaşlar, yeniden geldikleri Esenevler mahallesinde ki baz istasyonu kurulan bina önünde yine davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Komşuları olan bina sahibinden baz istasyonuna izin vermemesini isteyen mahalleli, attıkları sloganlarla baz istasyonuna izin vermeyeceklerini söyledi.

'TEPKİMİZ AZ OLURSA YAPACAKLAR'

Esenevler Mahalle Muhtarı Cemalettin Kalkan, GSM şirketinin mahalledeki 4 katlı bina sahibiyle 4 ay önce baz istasyonu kurulması için mukavele imzaladığını ifade ederken, “Daha önce mahallede yola kurulan baz istasyonunu mahalleli olarak kaldırdık. Ancak evlere yapılanlara müdahale şansımız yok. Bundan 4 ay önce gelip tabiri caizse kandırarak ev sahibine bu mukabeleyi imzalatmışlar. Eğer yakın zamanda olsaydı 10 gün içinde itiraz hakkımız vardı. Ama dolayısıyla bir itiraz hakları yok. Biz eğer kanuni yoldan gidersek iki seneden aşağı sürmüyor. Şimdi onlar yukarıdan bize gülüyorlar. ‘Biz birisini kandırdık, vatandaş da komşusuyla kötü oldu’, artık ne kadar tepki gelirse. Şimdi az tepkimiz olursa bunlar yapacaklar bunu, ama bizim az tepkimiz olmayacak, sonuna kadar devam edeceğiz.” dedi. 

Aynı binada ikamet eden Ersin Çakır ise kendilerinin de baz istasyonunu istemediklerini belirterek, “Daha önce gelmişlerdi, baz istasyonu kurmak istiyoruz dediler. Biz ise üç kere gelmelerine rağmen istemediğimizi ve kurulursa yıkacağımız söylememize rağmen, ‘Biz polis eşliğinde gelip kurarız hiç kimse de bir şey yapamayacak’ dediler. Daha sonra da biz yokken ve bizim de imzamız olmadan gelip kurmuşlar. Açıkçası bizde istemiyoruz. Mahallelinin sağlığı ile oynanmasını istemiyoruz.” şeklinde konuştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Gazetede elimizde silah ve sopalarla bekledik

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da koalisyon için anlaşmaya varıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...