26 Ocak 2015 04:01

Binmeyeceği merkebe yem vermez!

HaberTürk gazetesinde Murat Ülker’le röportaj yapan spor muhabiri İbrahim Yıldız bir sayfa boyu resimlediği ve haberleştirdiği bilgilere göre Yıldız Holding Milli Takıma, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye verdiği desteği neden çektiğini açıklıyor. İngiltere’deki müsabakaları izleyen Murat Ülker, sporla seyircilerin arasındaki ilişkiye kahrederek kızgınlığını ifade edip “Yılda 60 milyon TL destek”lerini çektiğini TFF’ye mektupla bildiriyor.Sanki Murat Ülker bey bu paralarla kitlelere hizmet ediyormuş da insanlar bunu anlamıyormuş...

Paylaş

Murat TOPAL/Direnişteki Ülker İşçisi/İstanbul

HaberTürk gazetesinde Murat Ülker’le röportaj yapan spor muhabiri İbrahim Yıldız bir sayfa boyu resimlediği ve haberleştirdiği bilgilere göre Yıldız Holding Milli Takıma, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye verdiği desteği neden çektiğini açıklıyor. İngiltere’deki müsabakaları izleyen Murat Ülker, sporla seyircilerin arasındaki ilişkiye kahrederek kızgınlığını ifade edip “Yılda 60 milyon TL destek”lerini çektiğini TFF’ye mektupla bildiriyor.
Sanki Murat Ülker bey bu paralarla kitlelere hizmet ediyormuş da insanlar bunu anlamıyormuş...

Biz Murat Ülkerleri iyi tanırız. Binmeyeceği merkebe yem vermeyeceğini biliyoruz. Kanalı isminin, cisminin geçmeyeceği, çıkarının olmadığı reklamına hizmet etmeyen hiçbir şeye para harcamaz. Spor camiasına, magazin dünyasına, televizyonlara ve yazılı basına verdiği tüm reklamlarda hizmet diye sunduğu diğer yapıtlardaki Ülker isminin altında çıkar ve kâr yatar.

İşte biz Ülker fabrikasının önünde 80 gündür bekleyen işten atılan işçilerin durumunu hangi insanlık, iyilik kriterleriyle izah edebilir Murat Ülker.

Bunun için kuşkulanıyoruz. Acaba spor dünyasında çekmiş olduğu destek elinin perde arkasında başka hesapları mı var? Sporla ilgilenen kitlelere hizmet adı altında verilen destekle asgari ücretle geçineyemen binlerce işçinin 12 saat ağır koşullarla çalışan binlerce Ülker, işçisinin karşı karşıya getiren çelişki değil midir?
Birde HaberTürk gazetesine birkaç söz söyleyeyim; 8. sayfanızda United Biscuits 3,2 milyar dolara alan Ülker devlerini yazıyorsunuz. Bir sayfanızı Ülker beylere ayırıyorsunuz da 80 gündür gece-gündüz, kar-kış demeden Ülker’in Topkapı Çikolata Fabrikasının önündeki direniş çadırını neden görmüyor ve yazmıyorsunuz!

ÖNCEKİ HABER

Çok çalıştığı için hiç kimse hasta olmamıştır!

SONRAKİ HABER

Bir ekmek de sen getir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...