25 Ocak 2015 11:55

Davutoğlu Kobanê’ye ‘selam’ gönderdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır’da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'Şu anda düştü, düşüyor' dediği Kobanê için, ' Kobani’ye buradan selam ediyorum. Kobani’deki her kardeşlimin alnından öpüyorum. Kobani bize tarihin emanetidir' dedi. Davutoğlu daha önceki açıklamalarında 'Sınırımızda Suriye rejimini, IŞİD’i ve PKK’yı görmek istemiyoruz' demişti.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır’da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Şu anda düştü, düşüyor” dediği Kobanê için “Kobani’ye buradan selam ediyorum. Kobani’deki her kardeşlimin alnından öpüyorum. Kobani bize tarihin emanetidir” dedi. Davutoğlu daha önceki açıklamalarında “Sınırımızda Suriye rejimini, IŞİD’i ve PKK’yı görmek istemiyoruz” demişti.

'VAKTİM OLURSA KÜRTÇE ÖĞRENECEĞİM'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da AKP il kongresinde yaptığı konuşmada; çözüm süreci, Kobanê ve 6-7 Ekim eylemleri başta olmak üzere bir çok konuda konuştu. Davutoğlu, Kürtçe kurs alacağını da şu sözlerle açıkladı: “Eğer vakit bulursam güzel Kürtçe’yi de güzel Türkçe’miz kadar öğrenmek istiyorum.”

Çözüm sürecini her ne olursa olsun başarıya ulaştıracaklarını söyleyen Davutoğlu, “MİT müsteşarımıza kumpas kurdular. Biz yılmadık. Çözüm sürecine ivme kattık. Silahlı unsurlar Türkiye’yi terk etmeye başlamışken Gezi provokasyonları yaptılar. Ve bir anda bütün bir ülkeyi karanlığa boğmak istediler. Ama biz çözüm süreci yasasını çıkarttık. Çözüm süreci yasal bir çerçeveye oturdu” dedi. 

‘KOBANİ’DEKİ HER KARDEŞLİMİN ALNINDAN ÖPÜYORUM’

“Çözüm süreci her ne olursa olsun başarıya ulaşacak” diyen Başbakan şu ifadeleri kullandı: “Türk ve Kürt kardeşler birlikte Kudüs’ün, Şam’ın özgürlüğü için çalışacaklar. Çözüm sürecini hiç aksamayan bir mekanizması çerçevesine oturttuk. Yeni Türkiye için tekrar yola çıkmışken 6-7 Eylül olaylarını çıkardılar. Kobani için çıkmadı o olaylar. Kobani’ye buradan selam ediyorum. Kobani’deki her kardeşlimin alnından öpüyorum. Kobani bize tarihin emanetidir.” 

Tarihdaşlığın çözüm sürecinin ortak noktası olduğunu öne süren Davutoğlu, “Olaylar sakinleştiğinde bu kez de Cizre provokasyonları oldu. Onlara karşı da tedbir aldık. Ama bilisin ki her bir Cizreli bizim kardeşimizdir. Türk ulusalcıları diyor ki Selçuklu’yu, Osmanlı’yı, Osmanlıca’yı unutun gelin tarih öncesi bir medeniyet inşa edelim. Kürt BAAS’çıları da unutun o İslam asırlarını daha öncesine Medlere Perslere gidin diyorlar. Ama bilsinler ki Anadolu’nun mayası İslam mayası tevhit mayasıdır” diye konuştu. 

‘TÜRK,KÜRT ZAZA YİNE YAN YANA OLACAK’

“Türk, Kürt, Zaza yiğitler yine yan yana olacaklar” diyen Başbakan şu ifadeleri kullandı: “İnşallah bu ebedi kardeşlik daim kılınacak. İşte 28 Şubat’ta hilal İslamı temsil ediyorlar diye hilali, bayraktan kaldırmak isteyen Türk ulusalcılar çıktı. Bizler hilalin temsil ettiği İslamı temsil etmeye devam edeceğiz. Yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Suriye’deki zalimlere karşı her yerde Türklerin, Kürtlerin ve Arapların oluşturduğu yeni bir Ortadoğu istiyoruz.” 

TARIM İÇİN VAATLERDE BULUNDU

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır’da yaptığı açıklamada, tarım sektörüne yönelik yeni bir destekleme paketi de açıkladı. Davutoğlu’nun açıklamasına göre, mercimek, nohut, kuru fasulye üretimine verilen hibe desteği yüzde 100 artırılıyor. Yine tarımda verilen hibe oranları da yüzde 50 artıyor.

HÜDA-PAR'LILARLA GÖRÜŞTÜ

Davutoğlu, kongre konuşması ardından Diyarbakır Valiliği'ne geçti. Burada Vali Hüseyin Aksoy tarafından karşılanan Davutoğlu, 6-8 Ekim Kobanê eylemleri sırasında öldürülen HÜDA-PAR üyesi Yasin Börü ile diğer parti üyelerinin aileleri ile görüştü. Davutoğlu'nun, aileleri Ankara'ya davet ettiği belirtildi. Buradaki görüşmenin ardından Dsvutoğlu Batman'a geçti.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sirkten kaçan ayının özgürlüğü 1 kilometre sürdü

SONRAKİ HABER

Siyanür ve taş ocağı tepkisi birleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...