25 Ocak 2015 00:54

Bağdu cinayeti ‘terör’ olarak ele alınmalı

IŞİD tarafından öldürülen Yusuf Güldiren cinayeti dosyasında, şüpheli Ercan Güler’in “Kadri Bağdu cinayetinden dolayı kendisinden şüphelenileceğini düşündüğü için Suriye’ye kaçtığı yönünde ifadeler yer aldı. Bağdu ailesinin avukatı Tugay Bek, bu itiraf gibi beyanlara rağmen iki dosyanın birleştirilmemesine tepki gösterdi.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

IŞİD tarafından öldürülen Yusuf Güldiren cinayeti dosyasında, şüpheli Ercan Güler’in “Kadri Bağdu cinayetinden dolayı kendisinden şüphelenileceğini düşündüğü için Suriye’ye kaçtığı yönünde ifadeler yer aldı. Bağdu ailesinin avukatı Tugay Bek, bu itiraf gibi beyanlara rağmen iki dosyanın birleştirilmemesine tepki gösterdi. Bek, meselenin terör örgütü kapsamında ele alınması gerektiğini söyledi.

Kadri Bağdu ailesinin avukatı Tugay Bek, her iki cinayet dosyasını da inceledi ve Kadri Bağdu’dan 4 gün önce öldürülen Yusuf Güldiren dosyasında beyanı alınan pek çok kişinin, Ercan Güler’in, Yusuf Güldiren cinayetinin yanı sıra Kadri Bağdu cinayetinden dolayı da kendisinden şüpheleneceklerini düşündüğü için Suriye’ye kaçtığı yönünde ifadelerin yer aldığını söyledi. Tugay Bek, önemli bir noktaya dikkat çekti: “Yusuf Güldiren cinayetinden dolayı aranan Talip Güler, Ercan Güler ve etrafında bulunan kişiler Kadri Bağdu cinayetinin de olası faili olabilir.” Bek, “Kadri Bağdu cinayetinden dolayı kendisinden şüphelenileceğini söyleyip Suriye’de İŞİD saflarında savaşmaya giden Ercan Güler’den soruşturmayı yürüten makamların şüphelenmemiş olması bu yönde bir araştırma içine girmemiş olması kabul edilir bir durum değildir” dedi.

BİRLİKTE ELE ALINMALI

Cinayetlerin İŞİD tarafından işlendiği yönünde güçlü deliller olduğunu dile getiren Bek, “Bu iki cinayetin birlikte ele alınmamasının da soruşturmayı zaafa uğrattığı ortadadır” dedi. Söz konusu soruşturmaların Terörle Mücadele Bürosu ve görevli savcılarca değil de cinayet büro polisleri tarafından yürütüldüğüne dikkat çeken Bek, “Böyle olmasının arkasında da siyasal iktidarın bu meseleye yaklaşımı yatmaktadır” dedi. İktidar talimatı ile hareket eden polisin, ekonomik ve sosyal talepli birçok bir araya gelişi ‘terör’ olarak nitelendirdiğini dile getiren Bek, polisin seri şekilde cinayet işleyen İŞİD ve başka isimler altındaki bu cihatçı yapılanmayı terör kapsamında değerlendirmediğini söyledi. Talep etmelerine rağmen dosyanın derinleştirilmediğini dile getiren Bek, “Yusuf Güldiren cinayeti soruşturması dosyasında Kobanê ile dayanışma eylemleri sırasında silahlanıp sokakta eylemci avına çıktığı anlaşılan pek çok kişinin yalnızca bilgi sahibi olarak ifadesinin alındığını görmekteyiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Alternatif sahnelerden Suruç’taki çocuklar için dayanışma

SONRAKİ HABER

Yolun sonu mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa