25 Ocak 2015 00:52

Alternatif sahnelerden Suruç’taki çocuklar için dayanışma

Alternatif tiyatro sahneleri “Savaşın değil umudun ve dayanışmanın yanındayız” diyerek oyunlara gelen seyircilerinden Suruç’ta kamplarda yaşayan çocuklar için atkı, bere ve eldiven gibi kışlık kıyafetler getirmelerini istedi.

Paylaş

Sevda Aydın
İstanbul

Alternatif tiyatro sahneleri “Savaşın değil umudun ve dayanışmanın yanındayız” diyerek oyunlara gelen seyircilerinden Suruç’ta kamplarda yaşayan çocuklar için atkı, bere ve eldiven gibi kışlık kıyafetler getirmelerini istedi. 

Asmalı Sahne, Bo Sahne, Graft, Çıplak Ayaklar Tiyatrosu, D22, Emek Sahnesi, Gri Sahne, İkincikat, Kadıköy Terminal, Köşe, Kumbaracı50, Mekan Artı, Moda Sahnesi, Sekincikat, Şermola Performans, Talimhane Tiyatrosu, Tatavla Sahne ve Yan Etki Sahne #OyunaGelirken hastagıyla seyircilerine seslendi;  10 Şubat’a kadar  oyunlarımızı izlemeye gelirken yanınıza atkı, bere ve eldiven almayı unutmayın. Ama bu kez kendiniz için değil, Suruçta’ki çocuklar için. 

Seyirciler yanlarında getirdikleri atkı, bere ve eldivenleri salonların fuayelerinde bulunan “Oyuna Gelirken” kutularına bırakabilecekler.  

BU OYUNLARA ATKI, BERE VE ELDİVENLE GİDİLECEK

Graft Tiyatro’da ocak ayı sonuna kadar gideceğiz oyunlar arasında; Kemal Hamamcıoğlu’nun yazdığı ve İpek Bilgin’in yönettiği Garaj ve yeni oyunları Taşlar var. 

Çıplak Ayaklar Tiyatrosu’nda Kız Doğdu, Tüh, Sohbet Ediyoruz, Film İzliyoruz ve D Blok D: 7 – Oyun yer alıyor. 

ikincikat’ta Poz, Cembazın Cenazesi, Altı Buçuk ve Üst Kattaki Terörist oyunları izlenebilir. 

Kumabaracı50’de ise Evim Evim Güzel Evim, Öğüt, O.B.E.B ve Hak bu hafta sahnelenecek oyunlar arasında. 

80’lerde Lubunya Olmak, 90’larda Lubunya Olmak, Bizi Üzen Şeylere Karşı , Kalem gibi oyunları sahneleyen Mekan Artı da atkı, bere ve eldivenlerle gidebileceğiniz sahneler arasında. 

Mirza Metin’in tasarladığı ana dil temalı, dört farklı yazar ve yönetmenin yer aldığı dört oyunlu projenin ilk oyunu olan Merhaba, 29 Ocak’ta Şermola Performans’da olacak. Ekibin ödüllü oyunu “Dîsko 5 No’lu” da ocakta sahnelenmeye devam ediyor. Mekanın diğer oyunları arasında ise Kadro Pa’nın “Macbeth Mutfakta”sı ve Ceylan Dizdar ve Latvian Academy of Culture Ortak Projesi” Mıster Doctor”. 
Yılın ilk gününden beri çeşitli oyunlarla yoğun bir ay geçiren Talimhane Tiyatrosunun bu haftaki oyunları arasında Lucy Kirkwood’un yazdığı ve Sewçil Honeywill’ın sahneye uyarladığı “Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi”de var. Esra Bezen Bilgin ve Güliz Gençoğlu’nun kadrosunu oluşturduğu oyun 26 Ocak’ta görülebilir. biriken topluluğunun yeni oyunu “Tatyana” da 27 Ocak’ta Talimhane Tiyatrosu’nda olacak. 

Tiyatro Tatavla kendi sahnesi Tatavla Sahne’nin ilk yeni oyunu “Cadı Kazanı” sezona devam ediyor.  Oyun bugün 15.00’te Tatavla Sahne’de.

ÖNCEKİ HABER

İnancın zaferi

SONRAKİ HABER

Bağdu cinayeti ‘terör’ olarak ele alınmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...