24 Ocak 2015 16:27

Tüzel, DİSK ve KESK yöneticileriyle buluştu

HDP İstanbul Milletvekili A. Levent Tüzel, İzmir’de DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları ile bir araya geldi.

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili A. Levent Tüzel, İzmir’de DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları ile bir araya geldi. 

İlk olarak DİSK Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret eden Tüzel’i, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile işyeri temsilcileri karşıladı. 

Ziyarette yaklaşan genel seçimler, Mecliste eski dört bakan için yapılan yüce divan oylaması, çıkan yasalar ile işçi ve emekçi cephesinden bunların nasıl değerlendirilmesi gerektiği konuşuldu.  
AKP Hükümetinin şahsında 13 yıldır Türkiye’yi sermaye egemenliğinin yönettiğini beliren Tüzel, “Bunu sürdürebilecekler mi, işçi sınıfı olarak bizler birliğimizi, demokrasiyi büyütecek kazanımları sağlayabilecek miyiz? Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalar bize bunun kapısını aralayacak” dedi. 

Güncel ve politik gelişmelerden dolayı 2015 yılının sert bir yıl olacağını söyleyen Tüzel, “Çatışmaların, gerginliklerin, savaşların olduğu bir ortamdayız. İşçi ve emekçiler, hem ekonomik kriz ve durgunluk beklentileri açısından hem de siyasi istikrarsızlık açısından ciddi sıkıntılar yaşıyor, Bu yüzden bizler de hem işyerlerinde hem çalışma alanlarımızda hem de parlamentoda neler yapacağımızı konuşmalıyız” dedi. 

'METAL GREVİ TÜRKİYE İŞÇİ SINIFININ GREVİDİR'

Birleşik Metal-İş üyesi metal işçilerinin 29 Ocak’ta greve çıkacağını hatırlatan Tüzel, “Bu grev sadece metal işçisinin değil, Türkiye işçi sınıfının bir grevidir. Önümüzdeki dönem belediye ve hizmet iş kolunda olan arkadaşlarımızın sözleşme döneminin de kıyasıya mücadeleyle geçeceği açık” dedi. 
2015’in zor ve çetin geçeceğini söyleyen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “2015 haziranından sonra dört yıl seçim yok. Özellikle bu ülkede demokrasi mücadelesi veren odaların, sendikaların ve bunla devam edecek olan diğer yapıların da yok edilmesine karşı bir tarz gelişecektir. Onun için biz haziran seçimlerini önemsiyoruz. Yani bunu sadece DİSK olarak değil, toplumsal muhalefetin içinde bulunan diğer sendika, kurum, kuruluş olarak emekten ve demokrasiden nasibini almış partilerin de burada önemli bir nokta olduğunu her zaman ifade ediyoruz” dedi. 

Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, Tüzel’e çözüm sürecinin ne temelde ilerlediğine ilişkin soru yönelterek, son yaşananlardan sonra insanların umudunu yitirdiğini ifade etti. Şanlı, “Toplumsal muhalefet yapılacak mı? CHP’nin tek bildiği en son ‘AYM’ye götürürüm’ demek. Baraj aşılmazsa ülke nereye gidecek, insanlarda ciddi kaygılar var” dedi. 

'KESK ZİYARETİ'

Tüzel DİSK ziyaretinin ardından Eğitim Sen 1 No’lu Şubede KESK üyeleriyle bir araya geldi. Yüzde 10 seçim barajının önemli bir simgeye dönüştüğünü dile getiren Tüzel, “Yüzde 10 barajını darbeciler, muhalifler meclise giremesinler diye koymuştu. Şimdi onu sürdüren gelenek AKP iktidarıdır. Karşı devrimin, darbenin çocuğu AKP bunun meyvesini yiyor ve seçimlerde hâlâ yüzde 10’u kullanmasının nedeni, bizi bir ölçüde engelleyebilmek. Bu antidemokratik, darbeci geleneğe ve siyaset tarzına karşı halkın temsiliyetini, halkın haklarını ve gerçekten bir mücadeleyi temsil etmeyi gerektiriyor” dedi.
HDP’nin yüzde 10 barajını aşamaması durumunda ne yapacağı sorusu üzerine Tüzel, “Demokrasi, barışı, özgürlükleri kazanma mücadelesi elbette devam edecek, parlamentoda olmak her şey demek değil. Parlamento dışında kalmak da her şeyi kaybetmek demek değildir. Halkın örgütlü gücü, mücadelesi ve müdahalesi var,” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ATK hasta mahpusların hayatına kast ediyor

SONRAKİ HABER

Yol-İş topu genel kurula attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...