23 Ocak 2015 16:49

Suudi kralının ölümü sonrası Türkiye'de milli yas!

Hukuk sistemiyle IŞİD'i aratmayan, mutlak krallık ve şeriat düzeniyle yönetilen Suudi Arabistan'ın kralı Abdullah'ın ölümü sebebiyle Türkiye'de yarın bir günlük milli yas ilan edildiği bildirildi.

Paylaş

Suudi Arabistan kralı Abdullah'ın ölümü sebebiyle Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edildiği bildirildi. Hukuk sistemiyle IŞİD'i aratmayan, mutlak krallık ve şeriat düzeniyle yönetilen Suudi Arabistan'daki kralın ölümü sebebiyle Türkiye'de yas ilan edimesi tepki çekti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle 24 Ocak'ta bir günlük milli yas ilan edilmiştir. Bu vesile ile merhum Kral Majesteleri Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'a Yüce Allah'tan rahmet diliyor, kardeş Suudi Arabistan halkı ile Arap ve İslam Alemi'ne taziyelerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yarın tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bayrakların yarıya indirileceği belirtildi.

GÜL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tedavi gördüğü hastanede vefat eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz-el Suud için başsağlığı mesajı yayımladı.

Gül'e ait resmi siteden yayımlanan mesajda şu ifadeler yer aldı: "Suudi Arabistan Kralı aziz kardeşim Abdullah bin Abdulaziz Al Saud'un vefatını derin teessürle öğrendim. Bir hafta önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman bin Abdülaziz el-Suud'la telefonda görüşmüş, bir süredir hastanede tedavi görmekte olan Kral Abdullah bin Abdülaziz'in sağlık durumu hakkında bilgi almış ve geçmiş olsun dileklerini iletmiştim. Merhuma Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesi ile dost ve kardeş Suudi Arabistan halkına en derin taziyelerimi ve sabır dileklerimi iletiyorum. Kral Abdullah'la çok yakın bir dostluğumuz ve ilişkilerimiz vardı. Cumhurbaşkanlığı'na seçilmemin ardından bizzat Türkiye'ye gelerek beni tebrik etmişti. Karşılıklı ziyaretlerimiz ile ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırdık ve stratejik seviyeye getirdik. Gayet samimi şekilde geçen görüşmelerimizde İslam dünyasının meselelerini, bölgesel konuları ve ikili ilişkilerimizi teferruatlı şekilde ele aldık. Birbirimizi en üst düzeyli devlet nişanı ile onore ettik. Türkiye'ye ve Türk halkına her zaman büyük bir sevgi ve muhabbet besledi. İstisnai uygulamalar yaparak pek çok ülkeyle yapmadıkları siyasi, ekonomik ve çeşitli diğer alanlardaki anlaşmaları ülkemizle imzaladılar. Ülkemize olan hayranlığını ve sevgisini yakından bildiğim Kral Abdullah'a bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun."

KILIÇDAROĞLU'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan eski Kralı Abdullah Bin Abdülaziz-el Suud'un ölümünün ardından, Suudi Kralı Salman Bin Abdülaziz-el Suud’a yazdığı taziye mektubu, Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne teslim edildi. Kılıçdaroğlu taziye mektubunda şu ifadelere yer verdi: 'Ekselansları, Suudluların refahı için hayatını vakfetmiş değerli ağabeyiniz, Kral Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'un vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Kral Abdullah'a Allah'tan rahmet, size, Suud Hanedanlığı'na ve tüm Suudi Arabistan halkına başsağlığı ve sabırlar diliyor, acınızı yürekten paylaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi adına, bu acı gününde Suudi Arabistan'ın yanında yer aldığımızı bilmenizi isteriz.'

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Roboski ve Reyhanlı Katliamları sonrası milli yas ilan edilmeyen ülkede Suudi Arabistan kralının ölümü sonrası milli yas ilan edilmesi sosyal medyada ise tepki çekti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler haber yapmaktan yargılandı!

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Gerektiğinde her yerde 'One Minute'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...