21 Ocak 2015 00:44

Tatilde bilgisayar ve televizyon bağımlılığına dikkat!

Yaklaşık 18 milyon okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi, 23 Ocak Cuma’dan itibaren yarıyıl tatiline girecek. Uzmanlar tatilde öğrencilerin hem dinlenmesini hem de derslerden kopmamasını öneriyor.

Paylaş

Şubat tatiline kısa bir süre kala, uzmanlar öğrenci ve velileri  uyardı. Tatilde öğrencilerin kendilerine vakit ayırmasının önemli olduğunu hatırlatan Eğitim Uzmanı Mehmet Azim, özellikle tatil döneminde öğrencilerin televizyon, bilgisayar oyunlarına çok vakit ayırmasının hatalı olduğunu belirtti.  Azim, “Öğrenciler dersten kopmamalı. Zaman zaman ders çalışarak eksikliklerini telafi etmeli, derslerini unutmamalı” dedi.

Öğrenciler 15 gün boyunca okuldan uzak olacaklar, bunun anlamı dersleri bırakmak olmamalı diyen Azim, “Tatil dönemlerinde öğrenciler başta televizyon, bilgisayar oyunları ve telefon bağımlısı olacak hale gelebiliyorlar. Elbette öğrenciler dinlenmeli ve kendilerine vakit ayırmalı. Ancak bu programlı olmalı. Fiziksel ve zihinsel yapılarını bozacak kadar televizyon ve bilgisayar oyunlarıyla vakit geçirmemeliler” şeklinde konuştu.

OLUMSUZ SORGU YERİNE YAKIN İLGİ

Karnede sıkıntılı bir durum varsa uygun çözüm yolları üretilmeli diyen Azim, “Öğrenciyi olumsuz bir şekilde sorgulamak yerine daha yakın  ilgi göstermek gerekir.  Tatilde öğrencilerin oyuna ayırdıkları zaman kadar okumaya da zaman ayırmaları gerekir. Bu konuda, iyi hazırlanmış tatil kitapları yararlı olur. Özellikle, uygun çocuk oyunlarının, hayatı öğrenmede büyük etkisi vardır’’ dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DEDAŞ, Diyarbakır halkının sağlığıyla oynuyor

SONRAKİ HABER

Ebola’nın gölgesinde Afrika Kupası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...