19 Ocak 2015 06:48

Elektrik kesintileri mum ve meşalelerle protesto edildi

Antalya’da uzun zamandır elektrikle ilgili yaşanan sorunlar vatandaşları sokağa döktü. Antalyalılar, faturaların geç ve yüksek gelmesi, elektriklerin sık sık kesilmesini ellerinde taşıdıkları mum ve meşalelerle protesto etti.

Paylaş

Antalya, Burdur ve Isparta’da yaklaşık 1 milyon 800 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş., CHP öncülüğünde düzenlenen eylemde protesto edildi. Muratpaşa İlçe Başkanlığı önünden yürüyüşe geçen grup Attalos Meydanı’nda toplantı. Burada ellerindeki meşale ve mumları yakan vatandaşlar ‘CLK şaşırma sabrımızı taşırma, hırsız CLK Antalya'dan defol, CLK'nın Ampulu Antalya'da patladı, AKP'nin uşağı CLK'nın ortağı' sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, elektriğe en ihtiyaç duyulan günlerde CLK tarafından elektriklerin kesilmeye başlandığını söyledi. Günlerce elektrik kesintilerinin yaşandığını belirten Kumbul, “Ardından 60- 90 günlük yüklü elektrik faturalarıyla hepimiz şok yaşadık. Yüklü miktardaki faturalarda çarpan etkisi ve zamlı tarife uygulanarak haksız kazanç elde edildi. Kim yaptı bunu? CLK, Cengiz Limak Kolin ortaklığı. Tape’lerden hatırlıyorsunuz değil mi bu Cengiz Beyi? Antalya Barosu, Tüketici ve Fikri Sinai Hakları Kurulu’nca faturalarda kilowatt miktarı arttıkça; tüketim, dağıtım, TRT fonu, sayaç okuma, personel gideri gibi tutarların çarpan etkilerinin yükseldiği ve 2014’de kullanılan elektriğe, 2015’de okunduğu için de zamlı tarife uygulandığından haksız kazanç oluşturulduğu yönünde tespitte bulundu. Elektrik enerjisinin kesintisiz, kaliteli ve kolay erişilebilir bir şekilde vatandaşlarımıza sunulması, bu hizmetlerin kamu hizmeti anlayışı ile yürütülmesi ve özel sektöre gelir aktaracak anlayıştan arındırılması gerekmektedir” diye konuştu.

'CLK FATURALARI GEÇ OKUYARAK AYRICA KAZANÇ SAĞLIYOR'

Eyleme katılarak destek veren CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar da yapılan uygulamanın hukuka aykırı olduğunu, elektrik kesintilerinden Antalya halkının bıktığını söyledi. Her defasında CLK’nın elektrikleri geç okuyup, geç gönderdiği faturalar nedeniyle halktan haksız kazanç sağlandığını savunan Acar, “Kimse kendi hatasına dayanarak hak sağlayamaz. CLK geç gönderdiği faturaları geç ödendiği gerekçesiyle Antalya halkından haraç kesmektedir. CLK hem faturaları geç göndermekte, hem de 'faturalar geç ödendi' diye Antalya halkından haraç almaktadır” dedi. (Antalya/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

'Terhisine 15 gün kalan er intihar etti' iddiası

SONRAKİ HABER

3 kayıp öğrenci bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...