16 Ocak 2015 11:56

Terör değil mizah hedefte!

Papa’dan ilham alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Charlie Hebdo’ya: ‘Başkasının özgürlük alanına girerek terör estiriyor’

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 kişinin yaşamını yitirdiği Charlie Hebdo katliamına ilişkin konuştu. Paris katliamının İslam’ı ‘istismar’ için yapıldığını savundu.  

“Provokatif yayınlarıyla nam salmış bir dergiye, bu dergiyi Papa da lanetliyor” diyerek Charlie Hebdo dergisini yeniden hedef gösterdi. Derginin karikatürleri için “Buna başkasının özgürlük alanına girerek terör estirmek denir” dedi. İfade özgürlüğü tartışmalarındaki tutumunu ise şu sözler ortaya koydu: “Sınırsız özgürlük yoktur, düşünce özgürlüğünün de bir sınırı vardır. Oraya geldin mi duracaksın.” 

Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral ve Konfederasyon üyelerini kabul etti. Barada yaptığı açıklamalarda dünyayı ayağa kaldıran Paris katliamlarıyla ilgili konuştu. Konuşmasının merkezinde terör değil Charlie Hebdo karikatürleri vardı. 17 kişinin öldüğü Paris katliamlarını ‘ufak bir olay’ olarak niteleyen Erdoğan, “Müslümanlara yönelik saldırılar, işte Filistin’de, Libyada, Mısır’da, Myanmar’da aynı şekilde devam ediyor. Buna karşılık aksi yöndeki en ufak bir olay dahi, inanılmaz şekilde büyütülerek tüm Müslümanlar töhmet altında bırakılıyor” dedi. 

İSLAM’I İSTİSMAR EYLEMİ!

“Kimsenin bizim dinimizi istismar etmek suretiyle yapmış olduğu terör eylemini Müslümanlara fatura etmeye hakkı yok” diyerek katliamı ‘İslama yönelik’ olarak niteleyen Erdoğan, “Provokatif yayınlarıyla nam salmış bir dergiye, bu dergiyi Papa da lanetliyor. Bunun provokatif eylemlerini biliyor, Müslümanlar, Hrıstiyanlar, herkes hakkında bu tür maalesef, özgürlük denmez buna. Buna başkasının özgürlük alanına girerek terör estirmek denir. Sınırsız özgürlük yoktur, düşünce özgürlüğünün de bir sınırı vardır, nereye kadar, benim özgürlük alanım. Oraya geldin mi duracaksın ki benden de saygı göresin. Biz nasıl ki tüm peygamberleri saygın duyuyor, aynen peygamberimize duyduğumuz saygıyı sevgiyi tüm peygamberlere gösteriyorsak, Hz İsa aleyhiselam da öyledir, Musa aleyhiselam da öyledir.

Efendim onlar ateist. Olabilir, ateistse saygı duyacak. Tahrik de bir suçtur. Bunun da yasalarda yeri vardır. Suçtur” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Başbakan Cumhuriyet’e teşekkür etmeliydi

SONRAKİ HABER

'Provokatörün kendisi İçişleri Bakanı'dır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa