14 Ocak 2015 16:06

Cizre'de polis 12 yaşındaki çocuğu öldürdü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polisin açtığı ateş sonucu 12 yaşındaki Nihat Kazanhan adlı çocuk başından yaralanarak yaşamını yitirdi.

Paylaş

Günlerdir saldırıların sürdüğü ve ölümlerin yaşandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde bugün de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan katledildi. DİHA'nın haberine göre gün içerisinde hiçbir eylem ve olay olmadığı halde polisin attığı gaz bombaları ve açtığı ateşle 12 yaşındaki Nihat Kazanhan başından yaralandı. Kafasından mermi ile vurulduğu iddia edilen Kazanhan yurttaşlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanhan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olay sonrası HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Cizre Belediye Eş Başkanları Cizre Devlet Hastanesine gitti.

‘HİÇBİR EYLEM YOKKEN ATEŞ AÇILDI’

12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ı hastaneye kaldıran görgü tanıkları olay anını anlattı. Yafes Mahallesi'nde çevreyoluna yakın bir caddenin etrafında oturduklarını belirten görgü tanıklarından E. S., olayı şöyle anlattı: "Polis yanımıza Kobra ve Akrep tipi iki zırhlı araçla geldi. Çocuklar da karşıda oyun oynuyorlardı. Polisler, çocukların yanına giderek, 'siz taş attığınız sürece biz size kurşun atacağız' dedi. Çocuklar orada otururken polisler rastgele gaz bombası attı. Gaz atılırken, arada gerçek silah sesleri geldi ve o çocuğun vurulduğunu gördük. Çevredekiler tarafından hastaneye getirildi ve yaşamını yitirdi. Başından kurşunla vurulmuştu."

Görgü tanıklarından Y. E. ise, şunları söyledi: "Bizim evimiz oraya yakındır. Her zaman orada top oynadığımız ve bazen oturduğumuz yerdir. Son günlerde zaten polisler gelip hiçbir olay, eylem, etkinlik yokken gaz bombaları ve silahla ateş açarak giderlerdi. Bugün de öyle bir durumdu. Polisler geldi, çocuklara bağırıp, çağırıp, daha sonra gaz bombaları attı. Ardından silah sesleri geldi ve baktık bir çocuk başından aldığı bir mermi ile yere düşmüş" dedi. E., "Bir çocuğumuzu daha da katlettiler" diye tepki gösterdi.

Kazanhan, Cizre Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmazken, olayı duyan Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret, DBP, HDP ilçe örgütü yöneticileri yanı sıra çok sayıda yurttaş hastaneye akın etti. Hastanede ise çok sayıda polisin zırhlı araçlarla gelmesiyle gergin anlar yaşandı. Görgü tanıkları, polislerin çocuğu vurduktan sonra boş kovanlarını da alıp gittiklerini belirtti.

GERGİNLİK SÜRÜYOR

Nihat Kazanhan'ın, cenazesi otopsi için Diyarbakır'a doğru yola çıkarıldı. Cenazenin çıkışı sırasında iki zırhlı araç bir anda halkın içine daldı. Yurttaşların tepki göstermesi üzerine polis hastane bahçesinde bekleyen kitleye gaz bombası atmaya başladı. Gerginlik devam ediyor. 

BAKANA GÖRE POLİS MASUM!

Öte yandan Habertürk'te konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bölgedeki yetkililerle konuştum. Polis ne gaz bombası kullanmış, ne ateş açmış" dedi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazetecilere seyahat kartı kısıtlaması kaldırıldı

SONRAKİ HABER

İyi hoş da şu dört bakan ne olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...