12 Ocak 2015 18:13

‘Altıncı hastalık’ riskine dikkat

Kış aylarında çocuklarda sık rastlanan rahatsızlıkların başında gelen ‘altıncı hastalık’, kendini yüksek ateş şeklinde hissettiriyor. Uzmanlar, yüksek ateş ile başlayıp, vücutta kızarıklarla devam eden hastalığın çocukları yatağa düşürebileceğini vurguluyor.

Paylaş

Altıncı hastalık, özellikle küçük yaştaki çocuklarda daha sık olarak bebeklerde görülen, virüs yolu ile kolay bir şekilde bulaşabilen döküntülü bir hastalık türü. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Ahmet Demir, altıncı hastalık ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Hastalığın neden olduğu yüksek ateşle aileleri tedirgin edebileceğini dile getiren Doç. Demir, “Birkaç gün yüksek ateşle seyredip, ardından deri döküntüsüyle kendini belli eden altıncı hastalık, virüslerin neden olduğu ve genellikle 6 ay-3 yaş arasındaki çocuklarda görülen bir sorundur. Altıncı hastalık için henüz hazırlanmış bir aşı yoktur ve etkeni ‘Herpes virüs tip 6’dır. Altıncı hastalığı geçiren çocuklar, hastalığa karşı ömür boyu bağışıklık kazanır.“ dedi.

‘HASTALIK BULAŞICI’

Hastalığın bulaşıcı olduğunu, hasta çocuğun öksürmesi ya da hapşırması ile ortama yayılan damlacıkların hastalığın başkalarına da bulaşmasına yol açabileceğini dile getiren Dr. Demir şunları söyledi: “Bulaşmanın solunum yoluyla olması nedeniyle kalabalık ortamlar bebekler için büyük risk taşır. Tüm ateşli hastalığı olan çocuklar diğer sağlıklı bebeklerden izole edilmelidir.  
Hastalığın özel bir tedavisinin bulunmadığına dikkat çeken Dr. Demir, “Hastalık süresince çocuk bol sıvı tüketmeli, taze meyve suyu kokteylleri ve ev yapımı çorbalar hazırlanarak çocukların içmesi sağlanmalıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bozlak ailesi taziyeleri kabul etti

SONRAKİ HABER

'Felç tarih olabilir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...