11 Ocak 2015 00:55

Silah kaçakçısından bomba ihbarı

Cumhurbaşkanının ‘Bombadan tesirli kitaplar var’ sözü ‘duyarlı vatandaşlar’ yarattı! Silah kaçakçılığından cezaevinde yatan bir tutuklu okumadığı kitabı şikayet etti. Savcı dikkate aldı, soruşturma başlattı.

Paylaş

Ezgi GÖRGÜ
İstanbul

Yazar Aziz Tunç’un Maraş katliamıyla ilgili yazdığı kitap ‘toplumu böler’ iddiasıyla şikayet edildi. Üstelik kitabı okumayan, silah kaçakçılığından cezaevinde yatan bir tutuklu tarafından... Savcı da bu şikayeti dikkate alarak soruşturma başlattı.

Beni Sen Öldür/Maraş 78 isimli kitap, Yazar Aziz Tunç’un kaleminden bir ay önce çıktı. Gazeteci Nedim Şener de hem kitabın arka kapağında hem de Posta gazetesinde kitapla ilgili yorumda bulundu.

BÖLÜNME KORKUSU!

Malatya Cezaevinde silah kaçakçılığından yatan tutuklu R.T. de kitabı okumadığını da itiraf ederek hem Yazar Aziz Tunç hakkında hem de Gazeteci Nedim Şener hakkında suç duyurusunda bulundu. Gerekçesini ise şöyle açıkladı: “Toplumu bölebilir.”
Malatya Savcılığı da okunmayan kitapla ilgili dosyayı İstanbul Cumhuriyet Savcılığına yolladı ve savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Aziz Tunç ve Nedim Şener hafta başında ifade vermeye gidecek.

Öte yandan Tunç’a yöneltilen suçlamalardan biri de “Küflenmiş olayın üstüne gitmek.”

AKILLA İZAH EDİLEMEZ

Yazar Aziz Tunç yaşanan olayla ilgili görüşlerini gazetemize aktardı. “Katliam yapanları değil de katliamı yazanların yargılandığı bir ortamdayız” diyen tunç bunu kabul etmeyeceğini vurguladı. Tunç, “Tam da söylendiği gibi küflenen bir konuyu daha kararlı ve azimli bir şekilde yazmaya devam edeceğiz” dedi.

En insani talepleri aylarca dikkate almayanların, cezaevinde silah kaçakçılığından, insan tehdit etmekten hükümlü birini kolayca dikkate aldığını dile getiren Tunç olay hakkında “Akılla izahı mümkün değil” şeklinde yorum yaptı. Tunç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu demokrasi mücadelesine ve ifade özgürlüğüne yöneltilmiş bir saldırıdır. Bu tür durumlar tamamen Maraş katliamındaki gerçeklerin açığa çıkarılmasını engellemek içindir” dedi.

ŞENER’İN KULLANDIĞI İFADELER

Nedim Şener’in hem Posta gazetesinde hem de kitabın arka kapağında yazdığı yazıdan bazı bölümler şu şekilde: “Bir kadın kocasına hangi durumda, ‘Beni onların eline bırakma, beni sen öldür’ der. Ellerinde, bıçaklar, tabancalar, satırlar olan zalimlerin; canına, malına, ırzına saldırmak için sokak kapısını tekmelediğini bilmek, çocuklarınla ölümü beklemek nasıl zor bir duygu? İşte, Ümmühan Doğan, Maraş katliamı sırasında tüm bunları yaşadı ve kocasına, ‘Onların eline bırakma, beni sen öldür’ dedi. Canından öte, namusunu korumak için. O yüzden insan soyunun yaptığı en aşağılık katliamlardan biridir Maraş katliamı... Maraş katliamı hakkında çok şey yazıldı. Ama bu kitap gibisi yok. 2011’de Maraş Kıyımı kitabını yazan Aziz Tunç, şimdi kurbanların hikayelerini bize getiriyor...”

ÖNCEKİ HABER

‘Esnekleşme hakları yutar’

SONRAKİ HABER

Yoklukla terbiye düzeninde 'hep çalış, çok çalış' paketi kadınlara ne vaat edebilir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa