31 Aralık 2014 12:01

IŞİD Türkiye sınırındaki tesise yerleşti

Koalisyon ülkelerine ait savaş uçaklarının son günlerde Suriye'nin Halep kentinin Bab bölgesindeki IŞİD mevzilerini bombalaması üzerine, IŞİD’liler Kilis sınırındaki bir doğalgaz tesisine yerleşti.

Paylaş

Koalisyon ülkelerine ait savaş uçaklarının son günlerde Suriye'nin Halep kentinin Bab bölgesindeki IŞİD mevzilerini bombalaması üzerine, IŞİD’liler Kilis sınırındaki bir doğalgaz tesisine yerleşti.

IŞİD üyeleri üs olarak belirledikleri tesisin etrafına mevziler kazarken, güvenlik güçleri de aynı bölgenin Türkiye tarafına iş makineleriyle hendek kazmaya başladı.

Suriye'nin Halep kentinin Bab bölgesinde kontrolü elinde bulunduran IŞİD Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıktaki mevzileri son günlerde koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından bombalanmaya başladı. Artan hava saldırılarının ardından bulundukları bölgelerden çekilen IŞİD’çiler daha güvenli gördükleri için Türkiye sınırına yöneldi. Bab bölgesinden ayrılan çok sayıda IŞİD’li ise Kilis sınırına çok yakın bir noktadaki doğalgaz tesisine yerleşti. Tesisi kendilerine üs yapan IŞİD’çiler , olası saldırılara karşı da çevresinde mevziler kazmaya başladı.

ASKER HENDEK KAZIYOR

Bu gelişmenin ardından Türkiye sınırında da hareketlilik başladı. Asker, IŞİD militanlarının bulunduğu tesisin yakınındaki noktalara hendek kazmaya başladı. Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan Kilis'e giden ekipler iş makineleri ile sınır hattına 3 metre genişliğinde ve 2-2,5 metre derinliğinde hendekler kazdı.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Önlemlerin artırıldığı Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentinin Azez ilçesi ile IŞİD’in çekildiği Bab bölgesinden ise patlama sesleri duyulmaya devam ediyor. Savaş uçaklarının bombardımanın devam ettiği bölgede, bazı noktalarda IŞİD militanları ile muhalif gruplar arasında silahlı çatışma yaşandığı da bildirildi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

16 saat yolda mahsur kalanlar isyan etti

SONRAKİ HABER

Yeni yıla ilk girenler...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...