22 Aralık 2014 05:21

Kobanê'de YPG ilerlemeye devam ediyor

Kobanê'de IŞİD'e karşı direniş 99. gününde. YPG'nin kentin güneyi ve güneydoğusunda başlattığı "temizlik operasyonu" kapsamında IŞİD'in işgali altında bulunan birçok sokak ve stratjik konumdaki Yermuk okulu, kurtarıldı. Eylemlerde yüklü miktarda cephaneyi ele geçiren YPG'liler, "Operasyonumuz planlandığı gibi Kobanê çetelerden tamamen temizlenene dek devam edecek" diyerek direnişteki kararlılıklarını dile getirdi.

Paylaş

Mehmet Zeki ÇİÇEK

Kobanê'de IŞİD'e karşı direniş 99. gününde. YPG'nin kentin güneyi ve güneydoğusunda başlattığı "temizlik operasyonu" kapsamında IŞİD'in işgali altında bulunan birçok sokak ve stratjik konumdaki Yermuk okulu, kurtarıldı. Eylemlerde yüklü miktarda cephaneyi ele geçiren YPG'liler, "Operasyonumuz planlandığı gibi Kobanê çetelerden tamamen temizlenene dek devam edecek" diyerek direnişteki kararlılıklarını dile getirdi.

Operasyon kapsamında geçtiğimiz hafta Termik-Halep yolunu IŞİD'den temizledikten sonra geniş bir alanda hâkimiyeti eline alan YPG/YPJ savaşçıları, önceki gün Termik yolunun doğusunda konumlanan militanlara yönelik kapsamlı eylemler düzenledi. Aralarında Cindullah grubunu komuta eden Ebu Sahra adlı "emir"in de olduğu çok sayıda militanın öldürüldüğü eylemlerde yüklü miktarda cephane ve IŞİD'e ait bir miktar kokain türü uyuşturucu maddeye de el koyan YPG/YPJ savaşçıları, stratejik bir konuma sahip olan Yermuk okulunun da içinde olduğu birçok noktayı kurtardı. Kentin güneyini tamamen temizleyen YPG/YPJ'liler, güneydoğu cephesinde de 6 sokak ilerleyerek, örgütü Miştenur Tepesi'nin yamaçlarındaki evlere kadar çekilmeye zorladı.

KÜLTÜR SANAT MERKEZİ TEMİZLENDİ

YPG/YPJ güçlerinin, kentin güneydoğusunda bulunan Kültür-Sanat Merkezi'ni IŞİD'den temizlediği bildirildi. YPG/YPJ Basın Merkezi'nin konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

İNTİHAR SALDIRILARI SONUÇSUZ KALDI

Operasyonlarda ağır darbe alan IŞİD'in, intihar saldırılarıyla YPG/YPJ'nin baskısını kırmaya çalıştığı belirtilirken, güney cephesinde öldürülen ve cenazeleri YPG/YPJ savaşçılarının eline geçen bazı militanların üzerinden intihar eylemlerinde kullanılmak üzere bedenlerine bağladıkları patlayıcı düzenekler çıktı. İntihar eylemlerinde kullanmak amacıyla hazırlanan ve bilyelerle desteklenen patlayıcı düzeneklerin yanı sıra militanların terk ettikleri bölgelere döşenen mayınları da patlamadan ele geçiren YPG/YPJ'liler, IŞİD tarafından başvurulan bu yöntemleri "son çırpınışlar" olarak değerlendiriyor. Çatışma alanında IŞİD'in arkalarında bıraktıkları cesetleri yakmayı sürdürdükleri de görüldü.

'EN KISA ZAMANDA MÜJDE VERMEK İSTİYORUZ'

Güney ve güneydoğu cephelerinde IŞİD'den temizlenen noktaların yüksek yerlerine YPG, YPJ bayrağı ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerini asan YPG/YPJ'liler, saldırı tehdidine karşı mevzilerini güçlendiriyor. Önemli bir ilerleme kaydeden savaşçıların moralli olduğu görülürken, savaşın en ön mevzilerinde bulunan YPG/YPJ'liler, radyolardan IŞİD işgali altında olan Şengal'in HPG, YPG, YBŞ ve Peşmerge güçleri tarafından özgürleştirildiğini duyduklarını ve en yakın zamanda benzer bir müjdeyi de Kobanê'den vermek istediklerini söyledi. Güney cephesindeki operasyonda yer alan YPG savaşçısı Xelil Hiseyn, YPG/YPJ savaşçılarının ilerleyişiyle ilgili konuşarak, "Bizim çetelerden temizlediğimiz bu alan, çetelerin Batı ve Doğu cepheleri arasındaki bağlantı hattıydı. Bu hat tümden çetelerden temizlendi. Operasyonumuz çeteler tamamen temizlenen kadar sürecek. En kısa zamanda halkımıza Kobanê'nin özgürleştiği müjdesini vermek için üstümüze düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Özellikle gençlerimiz Kobanê direnişine katılıp özgürlük hamlesine katılmalıdır" dedi.

20 SOKAK TEMİZLENDİ

Önceki gün Güneydoğu cephesinde Yermuk Okulu'nun da içinde bulunduğu geniş bir alanın temizlenmesiyle sonuçlanan eylemelere ilişkin konuşan YPG savaşçısı Mazlum Welat ise, "22 gün önce başlattığımız Kobanê'yi çetelerden temizleme hamlesi devam ediyor. Hamle kapsamında önceki gün Termik yolundan eylem başlatarak, Kobanê'nin güneydoğusuna doğru yaklaşık 20 sokak ilerledik. Birçok cenazeleri ve yüklü miktarda cephaneleri elimize geçti. Hamlemiz devam ediyor. En yakın zamanda çeteleri temizleyip Kobanê'yi özgürleştireceğiz" şeklinde konuştu. (Kobanê/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

1040 avukattan imza: 'Öcalan avukatlarıyla görüştürülsün'

SONRAKİ HABER

Ahlat'ta ev baskınları: 6 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa